Acum citesti
Spank prezintă jantele Oozy 350 Vibrocore cu spumă

Vibrațiile cauzate de viteza cu care coborâm pe bicicletă pe potecile de la munte, pot deveni foarte obositoare pentru rider. Așa că Spank s-a gândit că dacă introduce spumă în jante, vibrațiile vor fi atenuate.

Motivul acestei invenții este ghidonul lor Spike 800 Race Vibrocore lansat deja de ceva vreme. Acesta este din aluminiu umplut cu o spumă specială creeată de chiar Spank.

Noile jante, încă nelansate, se numesc Spank Oozy 350 Vibrocore. Practic Vibrocore este cuvântul cheie și presupune umplerea spatiilor goale interioare cu această spumă minune.

Janta în sine este și aceasta complet nouă din punct de vedere al profilului. Adâncimea este mică. Prin aceasta s-a dorit obținerea unei complianțe verticale mai bună decât în cazul jantelor cu profil înalt. Însă spuma din interior se pare că este ingredientul magic. Aceasta este introdusă într-o formă moale. Ulterior spuma se dilată și umple toate spațiile, la fel ca spuma cu care izolăm la bloc. Diferența mare constă însă în densitate. Spuma Spank este mult mai puțin densă.

La fel ca în cazul ghidonului Spank Spike 800 Race Vibrocore, spuma din jante este gândită să filtreze o mare parte din vibrațiile cu frecvență înaltă care îi pot obosi pe rideri, chiar și fără ca aceștia să-și dea seama.

În plus Spank spune că spuma permite jantelor cu profil jos, să poată absorbi lovituri mai mari și apoi reveni la forma inițială mult mai eficient decât o jantă goală la interior.

Cât privește greutatea, spuma Vibrocore adaugă în jur de 40 de grame la o jantă de 27,5 inch. Janta are în continuare nevoie de fond tubeless, iar niplurile standard exterioare pot fi înlocuite la nevoie cu unele normale. Nu este nevoie de scule sau tehnici speciale.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 12 =