Acum citesti
Staţii de reparat bicicleta gratuite din 2016 în Bucureşti

service-self-biciclete-bucuresti-hai-cu-bicla-porche2

Începând cu primăvara lui 2016, în Bucureşti vom avea 5 staţii self-service BIKE-BOX pentru reparat biciclete, unde se vor putea face reparaţii simple, în regim imediat şi fără niciun cost.

Proiectul derulat de HaicuBicla şi sprijinit de Porsche România prin programul Mobilizăm Excelenţa va sprijini dezvoltarea infrastructurii pentru biciclişti prin instalarea a 5 staţii self-service BIKE-BOX pentru reparat biciclete. Staţiile vor fi prevăzute cu un suport fix de susţinere a bicicletei şi un set complet de scule, precum şi o pompă de aer manuală-

Gândit ca o formă de investiţie pe termen lung în comunitate, programul face parte din prima strategie de responsabilitate socială a Porsche România şi este un program dezvoltat pe trei direcţii strategice: design urban, ecoinovaţie şi excelenţă în educaţie.

12011139_559382924214131_287965570492763026_nHaicuBicla este o asociaţie şi în acelaşi timp club şi comunitate care încurajează şi susţine mersul pe bicicletă. Într-un mod foarte clar şi practic HaicuBicla contorizează kilometrii parcurşi de biciclişti folosind aplicaţia Strava iar apoi îi recompensează pe membri cu reduceri în magazinele partenere sau cu diverse alte beneficii precum invitaţii la evenimente sau oferte exclusive. Ba chiar mai mult, folosesc datele obţinute prin intermediul aplicaţiei pentru a demara iniţiatice care promovează mersul pe bicicletă.

Valoarea proiectului este de 35.140 lei iar motivul care a stat în spatele acestei finanţări este că juriul a apreciat componenta de mobilitate urbană şi a considerat că proiectul are un potenţial real de creştere întrucât răspunde unei nevoi reale a comunităţii bicicliştilor.

Instalarea în Bucureşti a acestor prime staţii de reparat biciclete care implică direct utilizatorii reprezintă un semnal pentru îmbunătăţirea calitatea vieţii în spaţiul public, pentru un transport nepoluant şi încurjarea mişcării.

Sursa informaţiilor: unbaiat.ro

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =