Acum citesti
Susţine educaţia copiilor din centre de plasament la Prima Evadare

Prima Evadare le propune cicliştilor amatori sau profesionişti să adauge mai multă valoare efortului de a pedala 55 de km. Fiecare din ei poate susţine educaţia unui copil dintr-un centru de plasament prin programul educaţional Ajungem MARI.

Sportivi pentru fapte bune

Devenind fundraiseri, cicliştii de la Prima Evadare îşi setează o miză motivantă: să strângă 500 de lei din donaţiile prietenilor care îi susţin, costul unui AN de educaţie prin joc pentru un copil dintr-un centru de plasament, alături de voluntari care îi devin profesori, prieteni şi modele. Prin programul educaţional Ajungem MARI, copiii instituţionalizaţi şi din medii defavorizate participă săptămânal la mai multe cursuri interactive şi la vizite educative şi motivaţionale în spaţii culturale sau în diferite locuri de muncă şi sunt încurajaţi să ţintească mai sus. Proiectul se desfăşoară în Bucureşti cu 400 de copii, dar se extinde şi în ţară, la Buzău, Cluj, Iaşi, Ilfov şi Timişoara.

Mecanismul de a deveni fundraiser şi de a susţine cauza e simplu: pentru înscriere participanţii completează formularul online, Ajungem MARI creează pagina de fundraiser pe platforma Galantom, iar apoi cicliştii promovează pagina lor printre prieteni care îi susţin prin donaţii online sau cash. Fondurile obţinute sunt folosite pentru materiale educaţionale, rechizite şi transportul voluntarilor la copii. Programul Ajungem MARI a pornit în urmă cu 10 luni şi a atras până acum peste 400 de voluntari care s-au implicat în educaţia copiilor instituţionalizaţi. Proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost triplu nominalizat şi câştigător la Gala Naţională a Voluntarilor 2014.

Pentru că este un proiect tânăr, “Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost finanţat în mare parte din crowdfunding, în special la evenimente sportive: iniţial la Swimathon, apoi prin efortul cicliştilor de la Ciclaton, iar acum este susţinut de Prima Evadare şi OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Invitaţia de a deveni fundraiser şi de a susţine Ajungem MARI este deschisă şi alergătorilor de la OMV Petrom Bucharest Half Marathon, proiectul de voluntariat fiind printre cauzele recomandate de organizatori. Fiecare înscriere contează, pentru cei 600 de copii beneficiari de anul acesta.

Şi alte proiecte desfăşurate, precum “Învaţă să pedalezi!”, prin care copiii au primit biciclete, iar voluntarii i-au învăţat să le folosească, sau tabăra de dezvoltare personală la munte ”Vacanţa (te face) Mare” au fost realizate tot prin efortul oamenilor de bine care au alergat sau pedalat anul trecut la Maratonul Transilvaniei, respectiv la Maratonul Bucegilor.

La Prima Evadare satisfacţia satisfactia fundraiserilor înscrişi de a trece linia de finish va fi mult mai mare, ştiind că efortul fiecaruia dintre ei poate schimba radical viaţa unui copil. „Rareori găsim prilej să ne punem în slujba Binelui, dar când e posibil, o facem din suflet. Iar educaţia oferă şanse, naşte principii şi formează caractere.” spunea Bogdan Savin, care a pedalat 650 de km pentru copiii de la Ajungem MARI toamna trecută la Ciclaton.

Mai multe detalii aici, la telefon 0753192263 sau la [email protected]. Pentru înscriere, participanţii sunt invitaţi să completeze cât mai curând formularul online, pentru a demara strângerea de fonduri – http://www.ajungemmari.ro/implica-te/formular-fundraiser-galantom/.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + one =