Acum citesti
Tracker practic pentru prevenirea furtului bicicletei

Apariția smartphone-urilor a dat naștere unui număr mare de posibilități, unele chiar utile, altele mai puțin. Spybike este un dispozitiv care împreună cu un asemenea telefon îți poate salva bicicleta. Cum exact, in cele de mai jos.

Spybike este un tracker care se integrează în capacul tijei de ghidon și trimite coordonatele spațiale ale bicicletei spre un site și spre telefonul tău. Operațiunea este foarte simplă, trackerul fiind activat în schimbul unei sume modice de fiecare dată când treci cu cheia pe deasupra acestuia. Cât timp este activat, trackerul trimite un SMS cu fiecare vibrație mai puternică resimțită la nivelul bicicletei, vibrație care ar pute fi cauzată de cineva care taie antifurtul cu care vehiculul tău este legat. Mai mult, când detectează că bicicleta se află în mișcare, Spybike trimite la fiecare 20 de secunde coordonatele unde poate fi găsită aceasta.

Dacă uiți să activezi trackerul cu cheia, o poți face prin telefon. Așadar, cei 150$ care reprezintă prețul lui Spybike sunt o investiție bună dacă nu mai ai încredere în convenționalele lanțuri antifurt. Pentru o demonstrație a cum funcționează, vizionează clipul de mai jos, iar dacă dorești să îți comanzi un tracker Spybike, accesează această pagină.

 

Vezi Comentarii (8)
  • când mi-am luat bicicleta m-am uitat după un astfel de sistem și era doar unul singur în state care făcea localizarea direct cu niște aparate din mașinile de poliție.
    bogdan vezi că sunt la abus niște antifurturi care nu pot fi sparte (cică)

  • @ Bogdan. Nu dispera. Daca esti din Bucuresti mergi numai duminica in Vitan. Pe 4 iunie mi-a furat-o(fiind legata) din Piata Muncii iar duminica de 17 iunie am gasit-o la vanzare in Vitan. Trebuie sa apara la cca. 3-4 saptamani daca ramana in Bucuresti.

  • *GPS-ul consuma relativ mult si nu te ajuta cu nimic daca este descarcat acumulatorul. Mai mult e nevoie de o cartela preplatita sau un abonament. Oricum nu ai garantia ca odata furata bicileta o vei putea recupera.
    ** Personal am cochetat cu alta optiune. In cadrul (suport tija sa) bicicletei pot fi introdusi cu usurinta un set de 8 acumulatori (sau macar 6 in anumite situatii) de 2500 mA de tip R6. Asa obtinem o tensiune de 12Vcc avand o putere de 30W. Ocupa cca. 42 cm. lungime montati intr-o teava de berman (folosita la instalatiile electrice). Acestia vor oferi o autonomie sporita si o putere mai mare de sunet in cazul alimentarii unei alarme ascunse, impreuna cu 2 difuzoare (piezo) montate (unul in sa, iar celalalt in far de ex.). Un astfel de sistem asigura autonomie de cca. 3-6 luni la o utilizare zilnica cu o singura incarcare. Este bine ca nimic sa nu fie montat la vedere. Astfel va fi surprins hotul. Impreuna cu 2 cabluri cu diametrul de 20-25mm. unul mai lung (cca. 60-80cm. ptr. legarea bicicletei de un element fix prin cadru si roata spate, iar celalalt (cca. 30-40cm.) ptr. asigurarea roti fata de cadru, obtinem o asigurare decenta a bicicletei cu o cheltuiala mai mica.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 1 =