Acum citesti
Traseu – Buda, Valea Largă Săruleşti

propulsat_de

Traseul de astăzi este unul destul de uşor şi scurt. Fiind însă ianuarie evident că nu poate fi făcut în weekendul ce urmează deşi, dacă nu ar fi fost zăpadă, ar fi putut fi parcurs fără probleme. Deşi tura are doar 27 km în zonă sunt o mulţime de drumuri de ţară. Aşadar dacă deţii o hartă a zonei sau te descurci să modifici traseul poţi mări distanţa cu încă câţiva zeci de kilometri.

traseu cicloturism Traseu – Buda Valea Larga Sarulesti harta

Traseul porneşte la 20 km nord-vest de Râmnicu Sărat din localitatea Valea Largă. Cea mai mare parte se desfăşoară pe dealurile din zonă altitudinea maximă fiind de 619 m potrivit România Digitală. Aşadar nu este nimic deosebit totuşi drumurile, în marea majoritate, sunt din pământ fără vreo întărire din pietriş. Din acest motiv, dacă plouă sau a plouat vei beneficia de o provocare suplimentară pentru a trece de noroi. Însă acum, iarna, ar trebui ca totul să fie îngheţat. În plus trebuie ţinut cont de faptul că drumurile urcă în general direct peste dealuri şi nu urmăresc o curbă de nivel. Din acest motiv urcările pot fi mai dificile pentru unii.

Există în total 4 căţărări semnificative: prima de aproximativ 2,7 km şi cu o înclinaţie medie de 7,8% imediat ce începem traseul, următoarea tot de vreo 2,7 km, dar cu înclinaţie medie mai mare de 8,3%, a 3a căţărare cea mai lungă de 3,7 km şi cu rampă medie de 7% şi ultima căţărare cu o lungime de 1,8 km şi rampă medie de 7%. Aparent destul de solicitant însă trebuie reţinut că traseul, per ansamblu, nu este lung. Pe drum există şi două magazine săteşti – primul la 11 km de la start şi al 2lea la 14 km de la start, acesta din urmă fiind destul de mare. Aşadar realimentarea cu energie pe traseu nu va fi o problemă.

traseu cicloturism Traseu – Buda Valea Larga Sarulesti profil

Statistici traseu
Lungime (România Digitală): 26,7 km
Diferenţă de nivel (bikemap.net): 830 m
Altitudine maximă (România Digitală): 619m
Rampă medie (Google Earth): 6,6%
Izvoare: există magazine săteşti
Download track şi puncte de interes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 11 =