Acum citesti
Traseul de downhill al Cupei Crater va fi în curând pregătit de acțiune

De câteva weekend-uri, oamenii de la VeloSport Oradea, ajutați de câțiva voluntari, lucrează de zor la traseele Cupei Crater. Primul pe listă a fost cel de downhill, urmând ca cel de XCO să fie aranjat, dar până atunci, organizatorii ne-au oferit câteva imagini cu rezultatul finit al traseului pentru proba de DH.

cupa_crater_dh

Lucrările nu s-au încheiat încă, săptămâna trecută lucrându-se intens la dropuri și contrapante, iar pe urmă s-a făcut un test ride pe anumite secțiuni, în prezența unor fotografi. În ultima perioadă, traseul a suferit mici modificări: s-a extins cu aproximativ 200 de metri, au mai apărut câteva contrapante, un dublu, cât și un drop „natural” de toată frumusețea, cu o dimensiune apreciabilă. În mare parte este terminat, rămânând să se amenajeze ultima porțiune, spre zona Finișului.

Andras Bela, „arhitectul-șef” al traseului, ne zice că momentan există aproximativ 1 kilometru de traseu folosibil și încă 300-400 de metri la care se lucrează. Traseul este „construit” manual și va trece integral prin pădure. Startul se va da din apropierea așa-numitului Observator, aflat în vârful unui deal, iar sosirea se petrece lângă un drum forestier pietruit, în apropierea Cantonului Silvic (Casa Padurarului pentru cunoscători). De asemenea, aici este postat traseul înregistrat pe GPS.

Înscrierile atât pentru Crater DH, cât și pentru Crater XCO, ambele programate pentru 11 august, vor porni din data de 1 iulie și se pot face pe site-ul oficial, dar până atunci te lăsăm să vizionezi un montaj despre amenajarea traseului de downhill.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + 12 =