Acum citesti
Turul “Da și Eu Pot” s-a încheiat. Iată beneficiile

Da și Eu Pot” este un proiect despre care am tot vorbit la Freerider. Este un proiect inițiat de doi oameni obișnuiți, Gabriela-Elena și Cristian Airinei, din credința că viața oamenilor din România se poate schimba, atât timp cât lupți pentru cauza în care crezi.

Gabriela-Elena Airinei a fost diagnosticată cu diabet tip 1 în anul 2002, an din care a început lupta ei cu monitorizarea glicemiei: 4 înțepături zilnic pentru monitorizarea glicemiei și alte 4 pentru administrarea insulinei, mai bine de 2.920 de înțepături într-un an. După 15 ani de diabet și peste 43.800 de înțepături, Gabriela s-a întrebat cum suportă un copil toată această suferință, mai ales că, în cazul copiilor, pot fi și 10 înțepături într-o zi doar pentru măsurarea glicemiei și alte 5 pentru administrarea insulinei.

Sigur trebuie să existe o metodă mai bună de monitorizare/administrare și într-adevăr avem așa ceva, doar ca sistemul este scump și inaccesibil majorității. Există azi aparate de monitorizare a glicemiei care necesită o singură înțepătură pe zi pentru calibrare și care pot transmite părinților și medicului, informații privind valoarea glicemiei copilului direct prin telefon. Prin programul Da si Eu Pot Gabriela și Cristian au dorit să sprijine cât mai mulți copii prin achiziționarea acestor aparate și a consumabilelor necesare. Aceste aparate fiind scumpe, mulți părinți nu și le pot permite. În plus nici Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu le decontează.

Pentru a strânge banii, Gabriela și Cristian au pornit în turul țării pe bicicletă. Turul “Da și Eu Pot” s-a desfășurat între 25 iunie 2017 și 25 iulie 2017. Cei doi au pedalat 2.600 km. Timp de 26 zile și 135 ore petrecute în șa ei au făcut turul României cât mai aproape de graniță.

Au vizitat 21 de județe, au avut întâlniri cu comunitatea locală a persoanelor cu diabet și s-au întâlnit cu autoritățile și presa locală. Zilnic au avut intervenții telefonice în direct la Radio București FM, oferind interviuri în orașele Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Arad, Suceava, Botoșani, Iași, Galați, Constanța, Călărași și București.

Tricourile albastre au fost văzute timp de o lună, pedalând prin soare, vânt și ploaie, perioadă în care au fost strânse fonduri pentru a ajuta copiii cu diabet tip 1 din România. În total campania de donații și sponsorizări a strâns aproximativ 10.000 euro. Rezultatele turului “Da și Eu Pot” sunt concretizate prin achiziționarea și donarea a 10 kituri Guardian Connect oferite de Medtronic România. În mod normal un kit complet ar costa 5.400 lei. Astfel, zece familii au fost făcute fericite.

Însă “Da și Eu Pot” nu se încheie. Pentru 2018 Gabriela și Cristian vor face Turul IntraCarpați în 10 zile, limitat la 1.100 km. Turul va include conferințe de presă în mai multe orașe din Transilvania. Sincere felicitări pentru Gabriela și Cristian și le urăm succes cel puțin la fel de impresionant ca în 2017!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − six =