Acum citesti
Turul Franței: Revanșa lui Voeckler

După demonstrația de forță a mașinăriei de viteză Team Sky suspansul Marii Bucle a avut de suferit. Nu avem de unde ști dacă la acest lucru s-a gândit Thomas Voeckler (Europcar) ieri, dar victoria sa din etapa a 10-a a reamintit tuturor că întrecerea din Hexagon poate produce momente spectaculoase oricând.

Ziua de ieri a purtat plutonul Turului prin masivul Jura și a pus la bătaie niște puncte serioase pentru clasamentul tricoului alb cu buline roșii, rezervat celui mai bun cățărător. Britanicii de la Sky și-au mai temperat din autoritatea cu care conducea cursa și au permis unui grup de peste 20 de sportivi să evadeze. Totuși, când a venit rândul lui Vincenzo Nibali (Liquigas) să atace pe Col du Grande Colombier și apoi să gonească pe coborâre și să pună aproape un minute între el și Bradley Wiggins, insularii au pornit și motoarele de rezervă ceea ce a dus la prinderea italianului împreună cu a coechipierului său, Peter Sagan. Col de Richmond urma să fie ultima piatră de încercare pentru băieții în negru, pe care au trecut-o cu brio, singurul care a avut ceva de căștigat fiind Jurgen Van den Broeck prin cele 30 de secunde necesare unui mic salt în clasamentul general.

Între timp, în față, Voeckler a câștigat grosul punctelor pentru tricoul cățărătorilor, dar și-a exprimat clar dorința de a își trece în cont victoria măcar într-o etapă. Din păcate, francezul este ieșit din cărțile victoriei finale în Turul Franței, dar un dram de consolare a descoperit după atacul dat cu 1,5 kilometri înainte de final ce i-a asigurat succesul de ieri. Ca bonus, tricoul alb cu buline roșii îi revine. Însă ziua de astăzi va fi o încercare cumplită, având programate 4 cățărări, două de categorie specială, una de categoria a 2-a și finișul în urcare ce încheie urcarea de la La Toussuire, de categoria întâi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =