Acum citesti
TyreKey este levierul cu care poți instala ușor anvelope încăpățânate

Nu sunt rare situațiile când cauciucul pe care vrem să-l punem pe jantă pur și simplu nu intră. Se întâmplă și la mtb însă cel mai des la anvelopele de cursieră. De multe ori levierele clasice sunt suficiente însă sunt și momente când pur și simplu anvelopa nu se lasă. De asemenea nu este exclus să ciupești și camera în timp ce te chinui să pui cauciucul pe jantă. Iar acum, că au apărut și anvelopele tubeless pentru șosea, acestea sunt chiar și mai strâmte, devenind și mai greu de instalat.

TyreKey este o simplă invenție ce vine din Anglia și care promite să rezolve problema cauciucurilor încăpățânate. Este produsă în North Yorkshire și fabricată din plastic prin injecție.

TyreKey poate fi utilă și la dezinstalarea anvelopei. Aici e folosită la fel ca un levier normal deși TyreKey dispune de o canelură special gândită să ajute la dejantare. Însă la reinstalarea anevlopei, TyreKey devine cu adevărat utilă.

Din clipul de mai jos vezi cum TyreKey practic nici nu atinge camera, dacă încă folosești. De asemenea se vede cât de ușor se instalează cauciucul pe jantă. Tot ce trebuie să faci este să agăți anevlopa pe partea opusă celei în care TyreKey se prinde de jantă. Din câteva mișcări scurte, până și cel mai strâmt cauciuc va intra pe jantă.

După cum se vede “gheara” TyreKey are o mărime destul de mică. Din această cauză este compatibilă doar cu anvelope de cursieră sau ciclocros, de maxim 35mm. Însă pentru mtb există o variantă în lucru și care va fi lansată în curând.

TyreKey poate fi folosită și pe jantele din carbon, are 20 grame, iar dimensiunile sunt de 148x48x6mm, deci suficient de mică pentru a intra în gentuța de șa. Prețul anunțat este de 9 £ la care se mai adaugă 3,5 £ taxe poștale pentru livrare în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × four =