Ghidon de MTB pentru ture de anduranță de la Farr

0
Deși piața de MTB se îndreaptă în ultima vreme mai mult către disciplinele gravity, există încă un interes foarte mare și pentru ramura de anduranță, promovată prin competiții cum e Absa Cape Epic din Africa de Sud. Tot din Africa de Sud vine și o soluție interesantă pentru a mări confortul în turele de anduranță, ghidonul Farr Barr.

 

Din anumite unghiuri, Farr Barr pare a avea o formă destul de radical diferită, dar design-ul său e foarte bine gândit. Pe piață au apărut de-a lungul timpului diverse soluții pentru a mări ergonomia contactului palmei cu ghidonul, de la grip-uri cu diverse forme trecând prin diverse versiuni de bar ends… În loc să adauge complexitate și greutate bicicletei, Farr s-au gândit, ajutați de noile tehnologii de prelucrare a carbonului, să adauge o poziție suplimentară a mâinii chiar pe ghidon.

Pornind de la un ghidon drept de 720 mm, Farr a încorporat câte o aripioară pe fiecare parte a pipei, aripioare perfecte pentru a așeza pe ele palma și pentru a oferi o poziție foarte confortabilă mânii, ba chiar una destul de aerodinamică.

 

Privit din față, aripioarele dispar în spatele siluetei ghidonului. Acesta e construit cu un backsweep de 9 grade dar e și puțin ridicat.

Montat pe bicicletă, ghidonul pare absolut normal privit din față.

 

De sus însă se remarcă imediat forma exotică. Se pare că ghidonul reușește să fie foarte confortabil și să servească bine scopului pentru are a fost proiectat.

Pe cântar, cu tot cu aripile suplimentare, ghidonul are doar 168 g.

 

Deoarece ghidonul e gândit pentru XC, lățimea de 720 mm s-ar putea să fie prea mare pentru unii utilizatori, așa că ghidonul include marcaje pentru tăiere. Prețul unui ghidon este de 154.95$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTură de ciclocros în Ciucaș
Articolul următorProducătorul de roți American Classic a oprit definitiv producția
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ