Acum citesti
Gravel bike-ul Norco Search XR 2018 acceptă anvelope de MTB

Pentru 2018 Norco a anunțat noul model de adventure/gravel Search XR care e de fapt mdoelul lor vechi de offroad 700c modificat și adus la zi cu tehnologia și standardele de roți. Modelul original Search a fost lansat acum câțiva ani iar între timp piața de gravel bike a evoluat mult. Noul Search are mai multe prinderi de accesorii, spațiu pentru anvelope mai late și acceptă chiar și anvelope de 27.5 sau 26 de MTB!

Search folosește un seat-tube aplatizat, seatstay-urile ARC și chainstay-uri ovalizate pentru a asigura amortizarea cibrațiilor, dar au împrumutat straturi din carbon și tehnologie de la modelele de competiție pentru a asigura un transfer excelent de putere între picioare și roata din spate.

Lucrurile sunt însă extrem de interesante când vine vorba de dimensiunea anvelopelor. Majoritatea mărimilor de cadru acceptă anvelope de 700x45mm sau 27.5×2.1! Doar cele mai mici două mărimi, 45.5 și 48, folosesc roți mari de 27.5 și roți mici de 26 pentru anvelope de MTB. Acest lucru permite păstrarea nealterată a geometriei, corect scalată între mărimile mici și mari.

Alte aspecte interesante sunt prinderea integrată de chainguide, porturile etanșe de intrare a cablurilor și prinderi ascunse pentru portbagaj, cu o capacitate de până la 20 kg.

Există două puncte de prindere pe dropout-uri, unul standard filetat pentru ax thru și încă unul demontabil care se înfiletează în zona din spate a dropout-ului. Pentru aripi există o prindere specială SASSY (Secret Attachable Seat Stay Yoke). Ideea a fost să se ofere cât mai multe opțiuni de accesorii, dar fără acestea bicicleta să arate curată.

Există și pe furcă prinderi de aripi dar și alte puncte de montaj pe lateralul brațelor furcii.

Majoritatea modelelor complet echipate folosesc transmisii 1×11. Modelul de top este Search XR Force 1 la 4199 USD, cel mai ieftin model din carbon fiind echipat cu Apex 1 la prețul de 2899 USD.

Între acestea există un model echipat cu Ultegra 2×11 ce are montată o prindere de deraior în locul chainguide-ului. Prețul e de 3799 USD.

Ca noutate pentru 2018 este o versiune din oțel pentru Search, cu cadru din oțel cromat Reynolds 725 cu furcă din carbon hi-mod Search SL identică celei de pe modelele din carbon. În afară de materialul cadrului, diferența mare e lipsa rutării interne. Există două echipări: cu Shimano 105 2×11 la 1999 USD sau SRAM Rival 1 la 2599 USD.

Bicicletele sunt deja disponibile la dealerii Norco.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − eight =