Acum citesti
GT la Eurobike: 25 de ani de Zaskar și noul Sanction

eb-sus

GT Zaskar, poate cel mai faimos model al brand-ului american, împlinește în curând 25 de ani. Cum altfel puteau marca aceștia evenimentul dacă nu prin lansarea unui nou model? Iar această nouă interpretare a conceptului triple triangle, mi se pare una cât se poate de reușită. În cadrul Eurobike, am putut admira noul Zaskar pentru Cross Country, noul Sanction pentru enduro cât și alte biciclete pe care vi le voi prezenta în acest articol.

Zaskar este oferit pentru noul sezon în două versiuni de cadru: carbon și aluminiu, iar în ceea ce privește echipările, vei putea opta între mai multe variante. Modelul de bază, Sport, ar urma să fie oferit pentru 1.300$ cu cadru din aluminiu, iar modelul de vârf, Expert, pentru 3.250$, cu cadru din carbon. În standul GT de la Eurobike a fost prezentată și o versiune custom, echipată cu o furcă Rock Shox RS-1, un angrenaj de la Tune, un sistem de transmisie 1×11, frâne Magura MT7 Raceline cu câte 4 pistoane în etrier și roți de 27.5 de inch, echipate cu anvelope Onza Citius cu o lățime de 2.4.

Totodată cei de la GT au prezentat și Zaskar-uri care au o mare însemnătate pentru companie. Cel al lui Hans Rey, care datează din 1990 a fost prezent, un Zaskar LE din 93, precum și una din cele douăzeci de Zaskar Golden Bike, din 2009.

Pentru disciplina enduro cei de la GT au pregătit noul Sanction. Cadrul este complet modificat față de versiunea anterioară, însă din punct de vedere al greutății totale nu sunt diferențe notabile, prin urmare cei de la GT au ales să eficientizeze funcționalitatea decât să optimizeze greutatea. Sanction-ul va fi disponibil în trei versiuni de echipare, Team, Pro și Expert, primul fiind modelul de top, oferit pentru 5.970$. Versiunea de bază va putea fi achiziționată pentru 3.250$, iar din punct de vedere coloristic mi se pare cea mai reușită dintre cele trei. Nici echiparea nu este rea deloc, fiind dotată cu o furcă (170mm) și un amortizor (160mm) de la Marzocchi, frâne Sram Guide R sau sistem de transmisie compus din piese Shimano SLX sau RaceFace. O tijă de șa reglabilă este standard pentru toate modele. Noul Sanction va rula desigur pe roți de 27.5 inch.

gt-eurobike-2015-6
Versiunea de bază.

gt-eurobike-2015-7

Galerie foto cu bicicletele de All-Mountain, Downhill și câteva entry-level-uri:

Importator GT în România: Extreme Riders Distribution.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 20 =