Acum citesti
Haibike Affair RX promite confort sporit și greutate redusă

Aproape un laitmotiv al producătorilor de cursiere, confortul începe să capete o importanță tot mai mare, lucru oarecum firesc din moment ce unele modele vizează pasionații de ciclism și nu sportivii profesioniști în sine. Totuși, o diferență pe care noul val de cursiere îl prezintă este împletirea acestor trăsături de confort cu cifre performante ale diverselor caracteristici, precum în cazul Haibike Affair RX, o bicicletă cu o greutate de invidiat.

haibike_affair_rx

În materie de confortul descris mai sus, modelul Affair RX prezintă top tube-ul și un seat stay arcuite, mod de construcție regăsit și alte cursiere mai eficiente când vine vorba de zguduituri. Șocurile sunt ceva mai bine absorbite decât în cazul construcției clasice, iar ca artificiu suplimentar, cei de la Haibike au montat și o tijă de șa produsă după design propriu.

1

Cu toate acestea, performanțele modelului întrec lejer așteptările pe care un model confortabil le produce. Cadrul cântărește 840 de grame, iar furca 330 de grame, aceasta din urmă fiind foarte atent integrată în construcția head tube-ului. La fel de impresionant este, cel puțin din punct de vedere vizual, angrenajul THM Clavicula Classic, o găselniță la fel de germană ca și producătorul bicicletei. Componenta este produsă de către o companie din Koln care este specializată în tot felul de piese din carbon, iar Clavicula Classic vine la pachet cu axul pedalier, împreună cu care cântărește 420 de grame, fără a pune la socoteală foile de angrenaj.

2

Prin urmare, nu este o surpriză greutatea finală a bicicletei, cea mai ușoară versiune având 5,7 kilograme, conform producătorului. Specificațiile acestei versiuni, Affair RX Pro, se bazează pe setul SRAM Red 22, cu excepția frânei de spate, montată în zona axului pedalier, sub chain stay, care provine de la setul Shimano Dura-Ace, modul de prindere fiind responsabil pentru opțiune. Prețul acestui model este de 8.999 euro, însă cea mai ieftină variantă coboară până la 2.999 de euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − eight =