Acum citesti
HOT : Formula The One MY10


Proucatorul italian Formula nu este foarte cunoscut pe plan intern, in schimb pe plan international este unul dintre cei mai renumiti fabricanti de frane pe disc. Am dorit sa prezentam ultimul produs lansat de Formula Brake pentru a incerca sa popularizam imaginea acestuia si printre riderii din Romania. Mai ales ca discutam de un nou produs exceptional lansat pentru 2010 : frana The One MY10.

Cu o greutate de doar 308 grame, aceasta beneficiaza de un piston mare cu un diametru de 24 de mm pentru a genera o forta de franare foarte mare. Inginerii de la Formula i-au scazut semnificativ din greutate, reusind sa creeze cea mai usoara frana pentru Downhill din lume in clipa actuala. Precum declara acestia, este cea mai puternica si cea mai usoara, iar niciun alt model nu reuseste sa se apropie. Si pe buna dreptate, Formula The One MY10 cu un disc de 180 mm cantareste cat un sistem de frana pe disc Magura Julie HP pentru Maraton sau All Mountain.

Discurile cantaresc dupa cum urmeaza : versiunea de 160 de mm, 87 de grame, versiunea de 180 de mm, 121 de grame iar versiunea de 203 mm cantareste 160 de grame. Valori impresionante tinand cont ca frana este conceputa pentru downhill.

Aerisirea se poate face foarte facil conform declaratiilor producatorului iar doritorii pot opta pentru o maneta de carbon in locul celei standard, realizata din aluminiu. Sistemul de prindere al manetei pe ghidon permite montarea sau demontarea acesteia fara a mai demonta mansonul sau maneta schimbatorului de pinioane sau de foi (daca este cazul).

Etrierul beneficiaza de doua pistoane cu un diametru impresionant de 24 de mm pentru a opri bicicleta fara prea mari eforturi iar sistemul de aerisire este gandit foarte eficient, astfel incat efectele de supra incalzire sa fie eliminate.

Formula The One MY10 este recomandata in principal pentru Downhll si Freeride dar poate fi folosita intr-o anumita masura si pentru Cross Country sau Enduro. Singura problema reala pentru utilizarea in cadrul ultimelor doua discipline ar fi greutatea, tinand cont ca o frana pe disc pentru Cross Country, poate ajunge si la 288 de grame (vezi Sram XX). Dar cum nu acesta este scopul principal al modelului The One MY10, putem afirma ca cei de la Formula au scos pe piata un produs cu adevarat performant.

via | Formula

Vezi Comentariu (1)
  • Cu siguranta cea mai tare frana a momentului. Finisarile sunt de mare exceptie iar puterea de franare nu se poate compara decat poate cu un Hope cu 6 pistoane dar la o greutate mult mai redusa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 3 =