Acum citesti
HOT : Noul Cannondale Jekyll

Ieri a fost facut cunoscut publicului noul model al celor de la Cannondale, Jekyll 2011. Odata cu lansarea noului model, cei de la Cannondale anunta crearea si dezvoltarea unui nou segment de biciclete, denumit Over Mountain. Cei de la Cannondale au dorit ca acest nou model sa se descurce de minune pe urcari, dar sa coboare pe cat de extrem posibil.


Pentru a reusi sa dea nastere acestui model, inginerii de la Cannondale au proiectat un nou design de cadru si au colaborat cu cei de la Fox pentru a crea un amortizor spate ce indeplineste doua sarcini concomitent : este la fel de eficient la urcari cat si la coborari. In acest sens, s-a optat pentru o constructie a „shock”-ului cu doua camere de aer separate, raspunzatoare fie pentru urcare fie pentru coborare.


Pentru a conferi o rezistenta maxima cadrului, necesara pentru traseele extreme, Cannondale a apelat la fibra de carbon utilizata in armata, ce poarta denumirea de BallisTec Carbon Technology si rezina utilizata la fabricarea batelor de baseball. Rezultatul? Poti lovi cadrul cu un ciocan iar acesta nu va ceda in nicio circumstanta! Impresionant pentru un cadru de carbon, nu-i asa? Cei de la Cannondale au dorit sa creeze un cadru mai rezistent decat aluminiul, dar si mai usor. In acelasi timp, toate zvonurile despre carbonul despre care se spune ca ar fi casant, au fost inlaturate.


Pentru cei care nu au cum sa-si permita un cadru de carbon, Jekyll poate fi livrat cu cadru din aluminiu „SmartFormed”. Aceasta versiune este identica din punct de vedere al formei cu versiunea carbon, doar materialul difera.


Noul amortizor dezvoltat de Fox impreuna cu Cannondale, poarta denumirea de DYAD RT2 si este declarat ca fiind „primul amortizor 2 in 1 din lume”. Beneficiaza de doua setari pentru aer, doua setari pentru compresie si doua setari pentru rebound. Camera principala a „shock”-ului, functioneaza ca o camera de comanda : aceasta dicteaza daca impinge uleiul catre camera utilizata pentru urcari („elevate”) sau catre camera pentru coborari („flow”).


Camera folosita pentru urcari, beneficiaza de o cursa de 90 mm, are un volum mic de aer si faciliteaza un pedalat eficient, tractiune crescuta si manevrabilitate excelenta. La coborari, amortizorul ofera o cursa de 150 mm, este optimizat pentru coborari agresive, beneficiaza de un volum mare de aer, are un feedback asemanator cu cel al unui amortizor cu arc si optimizeaza pozitia corpului pentru o manevrabilitate crescuta la coborari.


In fond, amortizorul joaca dublu rol : cel al unui amortizor de Cross Country la urcari si cel al unui amortizor de Downhill la coborari. Cand utilizatorul schimba de pe modul Elevate pe modul Flow, inaltimea angrenajului scade cu 1 cm si unghiurile seii si a headtube-ului se modifica cu 1 grad.


Furca ce va echipa modelul Cannondale Jekyll va fi un Fox Talas cu ajustarea cursei. Printre componentele care echipeaza noul Jekyll, amintim Sram XX sau X.0 pentru modelul de top sau XT/XTR si Sram X.9.X7 pentru modelele plasate mai jos in gama. Modelul de top va cantari doar 11,5 kg!


foto via | mtbnews.de



VIDEO :



Vezi Comentariu (1)
  • Indiferent ce procedee tehnologice i se vor aplica carbonului, acesta tot un material casant va ramane…fapt confirmat prin lovirea cadrului cu ciocanul; in urma caruia acesta nu a cedat!….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − eleven =