Acum citesti
Impresii de amiază de la prima zi de BikeFest 2014

Cu greu ar bănui cineva că această zi de sâmbătă molcomă aparține lui septembrie, cel puțin dacă ar fi să judece după soarele călduț și vântul prezent când și când în Parcul Izvor din București. Locul servește, așa cum o face de câțiva ani, ca „sediul” al BikeFest, unul dintre cele mai importante momente din calendarul biciclist al României și, chiar dacă este categorisit ca eveniment dedicat bicicliștilor urbani, asta nu a împiedicat celelalate „nații” să se alăture mișcării.

Programul BikeFest-ului 2015 este ticsit și conține o sumedenie de activități, de la distractivul Pentathlon, la talcioc de piese second-hand, expoziție cu stand-uri ale diverselor magazine de biciclete, dar și locuri de relaxare, unde mușterii velo sunt ademeniți cu fel de fel de bunătăți, de la prosecco la înghețată. Chiar dacă spațiul fizic afectat evenimentului a fost ceva mai restrâns în acest an comparativ cel puțin cu ediția precedentă, atracțiile au fost la fel de multe și experiența dobândită în edițiile de până acum a dus la o mai bună organizare.

Cele programate pentru BikeFest 2015 se desfășoară pe toată lungimea celor două zile, astfel că în funcție de ora la care îți faci apariția prin perimetru vei avea parte de diferite lucruri de văzut sau la care poți participa. Noi am întreprins o vizită în jurul orei prânzului și iată ce am surprins:

DSC08123
Proba de sprint a Pentathlon-ului I’Velo era în toi. Câteva zeci de concurenți se întreceau pe lungimea unei alei a Parcului Izvor, dar nu vă lăsați păcăliți de aparenta accesibilitate a probei, căci nu e chiar așa simplă…
DSC08128
Sub olbăduirea unui cunoscător, „profanii” se inițiau într-ale mersului pe bicicletă. Elevii sunt de toate vârstele, deci cine nu știe merge pe bicicletă, nu are scuze pentru a sta deoparte!
DSC08131
La picnicul urban, mușterii velo nu au găsit vreun motiv de agitație. Relaxare cât cuprinde!

DSC08133
Ce-ar fi Bucureștiul fără talcioc?

DSC08148
Demonstrații de îndemânare în direct. Băieții stau „pe metereze” toată ziua, deci oricând ați ajunge pe la BikeFest, faceți-vă drum și pe la ei căci nu veți regreta.

DSC08149
Zona de ONG-uri, așadar advocacy pentru bicicletă cât cuprinde

DSC08152
Expoziția de produse, populată de câteva magazine cu oferte pentru toate gusturile și buzunarele

DSC08153
Compoziție post-modernă, înfățișând motive militare și de castitate

DSC08154
Ce-i al excentricilor e pus deoparte

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =