Acum citesti
Începe sezonul pregătit! MTB Skills and Boot Camp vine cu două tabere de primăvară!

Să recapitulăm: nu mai e mult şi se face aproape jumătate de an (!) de când MTB-urile stau în amorţire. Spinning, antrenament de forţă, clipuri cu MTB pe youtube, câteva ieşiri furate atunci când vremea a permis, poate un cantonament în ţări mai călduroase, dar cât mai trebuie să aşteptăm până când să DĂM odată de-a binelea pe bicicletă? Cel mai probabil eşti un MTBist sau MTBistă atent(ă) sau şi ţi-ai pregătit bicicleta pentru concursurile sau turele din noul sezon, dar întrebarea care se pune este: pe tine te-ai pregătit?

Nimic mai uşor! Urmează să te dai şi să te pui la punct cu tehnica! MTB Skills and Boot Camp vine cu două tabere de primăvară, între 20 – 22 aprilie şi 4 – 6 mai, pentru ca tu să ieşi cu bine din amorţire, să reiei prietenia cu bicicleta şi să îţi formezi toate abilităţile care definesc un rider sau o rideriţă ce se dă în cunoştinţă de cauză. Iată ce NU vei mai face, după ce vii la una din aceste tabere organizate de FreeRider.ro, împreună cu Marc Sandu: nu vei mai cobori de pe bicicletă atunci când traseul îţi scoate în cale o urcare dificilă, nu vei mai cobori de pe bicicletă atunci când intri pe o coborâre abruptă, vei învăţa să eviţi „push-bike”-ul, mersul pe lângă bicicletă în teren tehnic, pentru că vei şti ce ai de făcut. Îţi vei dezvolta noi abilităţi mentale de abordare a terenului, învăţând să savurezi varietatea terenului şi provocările ridicate de un concurs de MTB. Nu te vei mai pune în pericol în timpul executării a diverse manevre – frânare, viraje, traversare zone dificile şi vei învăţa să citeşti terenul în aşa fel încât să poţi „salva” ceea ce initial părea o căzătură sigură. Aşadar, această tabără nu e doar despre „abilităţi” sau dacă preferi „skilluri” ci şi despre abordarea mentală a mersului  pe bicicletă.

Dar, revenind la skilluri, dacă ţi-ai dorit mereu să faci un „manual”, să dai „dropuri” sau să treci in „bunny hop” peste buşteni, îţi vom oferi o foaie de parcurs – exerciţii, demonstraţii, paşi de urmat, pentru a ajunge pe acolo. Şi o experienţă foarte faină atât pe pumptrack – unde poţi marca într-o „hall of fame” şi pe cărările întortocheate de pe Ciocanu!

Iată mai multe detalii despre cele trei zile de la MTB Skills and Boot Camp:

  • după amiaza zilei de vineri este dedicată exerciţiilor pe asfalt, cu jaloane, după îmbunătăţirea motricităţii pe bicicletă, urmând o primă incursiune pe un drum forestier.
  • sâmbătă: abordarea virajelor, pomparea, o urcare mai lungă şi mai solicitantă, cu o coborâre pe măsură, cu o secţiune pur forestieră, în care există un mini-rockgarden, suficiente rădăcini dar şi zone de “montagne-rousse” ce se transformă în tot atâtea situaţii în care te vei fi ghidat(ă) pentru o abordare fluentă, distractivă şi sigură.
  • Duminică: controlul unui drop, simularea/realizarea unui bunny-hop sau, alternativ, dacă decidem că nivelul de risc e prea mare, depăşirea obstacolului într-o manieră à la ciclocross, viraje foarte strânse – switchbacks. Nu în ultimul rând, solicitările tehnice cresc în ultima zi de tabară, dar presiunea rămâne aceeaşi, adică zero, iar drumul de întoarcere în Câmpulung Muscel este ales în aşa fel încât să te recompenseze cu un peisaj spectaculos.

Alte lucruri pe care le mai poţi învăţa în tabără:

  • o rutină de încălzire dinamică, care îţi pregătesc corpul treptat pentru efort;
  • utilizarea unui foam roller, pentru tehnica de auto-masaj miofascial;
  • rutine de stretching post-antrenament;
  • noţiuni de bază privind construirea unui plan de antrenament şi nutriţie sportivă;
  • noțiuni de bază de mecanică de biciclete
  • alte noțiuni avansate pentru trasee dificile (enduro și downhill), la alegere, prezentate și puse în practică de Dragoș Mitroi, editor-in-chief FreeRider.ro

Numărul de locuri disponibile este de şase pe tabără, preţul este de 490 de lei, existând şi varianta de 550 de lei care include transport dus-intors cu microbus VW Transporter din Bucureşti. Mesele nu intră în acest preţ, se pot stabili insă variante de mic dejun.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare:

[email protected], 0745-083.191
www.marcsandu.ro

Chiar şi mai multe detalii şi păreri ale celor care au participat la MTB Skills and Boot Camp poţi găsi aici: https://www.freerider.ro/noutati/generale/cursuri-mtb-tabere-scoala-biciclete-117389.html

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − ten =