Acum citesti
Ax thru din carbon și titan de la 19 g de la Aserra

Pentru cei ce luptă să dea jos fiecare gram posibil de pe bicicletă, axurile mari și grele din aluminiu sunt o problemă care îi trage grav înapoi. Nemții de la Aserra au răspunsul cu axul lor din carbon și titan ce are o greutate ce începe de la doar 19 grame!

Iar acestea nu sunt doar componente ușoare fără să fie luată în considerare rezistența. Aceiași companie produce șuruburi custom din titan pentru proprietarii de mașini sport care nu știu pe ce să mai dea banii. Ideea e că știu cum se fac piese ce nu vor ceda la presiune și că un Porsche pe circuit va aplica mai mult stres decât un ciclist. Așa că iată, axul thru de 19 g…

Greutatea de 19 g e pentru axul față de 12×120 mm. Există însă o mulțime de dimensiuni, fiecare conceput exact pentru modelul pentru care este vândut. Astfel, la instalare filetul va intra perfect fix până la marginea cadrului sau a furcii, maximizând contactul. Greutatea cea mai mare e de 28 g pentru axul spate de 190 mm.

Greutățile date sunt impresionante mai ales datorită faptului că titanul folosit e cu 40% mai greu decât ar fi fost aluminiul. Inserțiile din Ti sunt suficient de adânci pentru a face față forțelor după montaj. Pentru atașare sunt folosiți adezivi auto cu porturi de inserție pentru a asigura prezența adezivului unde e nevoie de el. Interfața hexagonală din capăt pentru strângere e de cea mai bună precizie.

Este deci un ax gol din carbon, cu capetele sigilate pentru a nu permite intrarea murdăriei. Este disponibil în mai multe lungimi, cu toate tipurile populare de filet și cu diferite finisaje. Prețul e de 99.50 Euro/roată.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − seven =