Acum citesti
Cannondale recheamă în service pipele OPI de MTB

OPI-Stem-FinCannondale a anunţat o campanie de rechemare voluntară în service a pipelor lor OPI datorită unei probleme potenţiale pe care au descoperit-o. Astfel, prin testări repetate, ei au descoperit o problemă de securitate la modul în care se ataşează pipa de furcă şi doresc să elimine problema înainte ca să apară probleme. Nu au fost încă raportate accidentări iar soluţia este deja pregătită. Iată comunicatul oficial:

OPI-Wedge„La Cannondale, calitatea şi siguranţa produselor noastre este de maximă importanţă. Construim biciclete şi componente de cea mai bună calitate pentru ciclişti care au nevoie de cele mai înalte niveluri de performanţă. Pe parcursul testelor normale, am identificat o potenţială problemă la nivelul asamblării dintre pipele OPI şi tubul furcii la unele modele de MTB. Am informat autorităţile competente şi, chiar dacă nu au fost încă raportate accidente sau răniri din acest motiv, am decis că este în interesul clienţilor noştri să lansăm o campanie voluntară de rechemare în service a acestor produse.

Începând cu anul 2011 până în 2015, Cannondale a folosit pipe OPI pe unele modele de MTB. Unele pipe OPI au fost vândute ca şi produse aftermarket. Testele au arătat că natura conexiunii dintre partea de jos a pipei OPI şi partea de sus a ţevii furcii face ca zona să îmbătrânească mai repede. Acest lucru poate duce la ruperea furcii, ce prezintă un risc mare de accidentare şi rănire. Pentru a înlătura acest risc, toate furcile cu pipă OPI trebuie să fie dotate cu un kit special care blochează şi întăreşte conexiunea filetată între pipa OPI şi tubul furcii. Această remediere a problemei reface durata de viaţă normală a ansamblului.

Puteţi identifica dacă aveţi o pipă OPI care este rechemată dacă literele „OPI” sunt tipărite pe partea superioară a pipei. Dacă este aşa, ar trebui să nu mai folosiţi bicicleta şi să o duceţi în cel mai scurt timp la cea mai apropiată reprezentanţă Cannondale pentru a înlocui piesa gratuit. Faceţi o programare înainte şi ar trebui să rezolvaţi problema repede. Instalarea noii piese ar trebui să dureze sub 30 de minute.

Ştim că s-ar putea să nu fie plăcut să scoateţi bicicleta de pe trasee pentru a face asta, dar securitatea dumneavoastră este foarte importantă pentru noi.”

La ora actuală nu ştim dacă rechemarea în service este valabilă şi la reprezentanţa din România dar vom încerca să ne interesăm de acest lucru şi vom reveni cu informaţii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + twenty =