Acum citesti
Gazelle aniversează 120 de ani

Producția bicicletei cu numărul 14.000.000 a celei mai mari companii olandeze producătoare de vehicule pe 2 roți a fost sărbătorită cu fast regal vinerea trecută in Dieren, Netherland. La jubileu a fost invitată prințesa Margriet a Olandei, cea care a și înnobilat Gazelle cu titlul de “Royal brand” în 1992, și care a finalizat simbolic în cadrul evenimentului asamblarea bicicletei aniversare.

În acest moment 25% din toate bicicletele vândute de Gazelle sunt biciclete electrice. În 2013, conform reprezentanților companiei, tot mai mulți cetățeni ai țărilor vestice vor lăsa deoparte autovehiculele pentru a trece la bicicletele electrice, pentru distanțe mai lungi în oraș, astfel că 40% din producția Gazelle din Dieren din anul care vine va consta în biciclete electrice. Conform reprezentanților Gazelle bicicleta cu numărul 15 milioane se va sărbători in 2016.

În cadrul evenimentului aniversar, Managerul General Jaap Merkus al Gazelle a făcut publice câteva statistici Gazelle: “14 milioane biciclete înseamnă 210 milioane de kilograme de oțel (echivalentul a doar 258.000 de autovehicule medii) si 4,2 miliarde de componente, asamblate de 7000 de angajați. Dacă s-ar pune în șir indian cele 14 milioane de biciclete, ar rezulta un lanț lung din Olanda până în Hawaii”.

Ulterior a înmânat 3 biciclete electrice unicat  părinților unor copii suferind de distrofie musculară, pentru ca aceștia să se poată bucura în siguranță de plăcerea pedalatului. Gazelle este distribuită  în exclusivitate în România  începând cu 2011 de către Biciclop, “magazinul de mobilitate urbană”. Reprezentanții companiei au anunțat pe perioada iernii 2012-2013 reduceri de la minim 10% până la 50% la toate modelele de biciclete.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + eighteen =