Acum citesti
KeroBike dealer days 2017 episodul 2: noutăți de la Kross și alte mărci

După cum am spus în articolul precedent, am fost lângă Odorheiul Secuiesc să vedem noutățile mărcilor importate de KeroBike, în special bicicletele Kross și Haibike, ultimele fiind prezentate în articolul anterior.

Kross au fost prezenți de asemenea printr-un reprezentant de vânzări. Marca poloneză nu e încă atât de populară, dar cu siguranță acest lucru se va schimba! După ce au fost leaderi de piață în producția de biciclete în Europa în 2006 (datorită comenzilor onorate pentru Decathlon), acum ei s-au focalizat pe o colecție dezvoltată de proprii ingineri, cea mai mare parte a lor fiind cicliști pasionați.

Rezultatele nu au întârziat, bicicletele Kross ajungând pe cele mai înalte podiumuri: Medalia de Argint la Jocurile Olimpice de la Rio și Medalia de Aur la Campionatele Mondiale de XCO 2017, câștgate de ciclistele din echipa Kross, Maja Włoszczowska, respectiv Jolanda Neff. Mai multe informații despre echipă puteți afla de pe pagina acesteia de internet.

Momentan Kross produce în jur de 300.000 de biciclete anual, incluzând și marca de biciclete de oraș Le Grand, planurile fiind o dublare în următorii 5 ani. Dintre planurile de viitor putem aminti deschiderea în curând a primei linii de producție de serie mare pentru cadre din carbon în Europa, proiectarea unui cadru de XC full-suspension de nivel de Cupă Mondială și studii intense pentru introducerea Grafen-ului în compoziția cadrelor, material superior carbonului.

Am încercat să vă prezentăm cele mai interesante biciclete Kross expuse, începând bineînțeles cu modelul ce a adus aurul mondial anul acesta la Cairn, în Australia: Kross Level TE. Cu un cadru de doar 970 g, acesta e echipat cu transmisie XX1 Eagle, furcă RockShox SID și componente ușoare și de cea mai bună calitate!

Kross Level 9.0 este modelul de top de XC din aluminiu și imită grafica modelului TE. Dotările sunt suficiente pentru nivel de competiție de amatori, cu o furcă RockShox Recon și transmisie Shimano XT 2×11.

Pe partea de full suspension nu există încă un model de XC dar avem Moon pentru enduro și Soil pentru trail. Soil 3.0 din imagini are cursă de 130 mm cu suspensia lăudată RVS, cadru din aluminiu cu cip de modificare a geometriei, doar 13.6 kg, transmisie Eagle GX, roți DT Swiss R1900, furcă Fox 34 Performance Elite și tijă dropper RockShox.

O bicicletă care a atras toate privirile este Pure Trail, un hardtail pentru trail cu cadru din tuburi oțel Raynolds. Cu unghiuri agresive, tijă dropper, furcă cu cursă mare și unghi mic și cu posibilitatea de a monta roți de 29 sau 27.5+, aceasta e gata să atace orice trail nu doar eficient ci și cu eleganță. Oțelul aduce confortul iar detaliile fac diferența…

Pe latura cursierelor am remarcat modelul Vento 9.0 cu o greutate de doar 6.75 kg, o echipare completă Shimano Dura-Ace, componente Zipp SL și roți tubeless DT Swiss PR 1600 Dicut cu anvelope Schwalbe Pro One.

Marca Le Grand va avea o ofertă bogată de modele de oraș. Nici accesoriile Kross nu vor lipsi: căști, mănuși, echipament, lumini, etc… Toate acestea sunt proiectate de inginerii polonezi, nu sunt alese doar din niște cataloage chinezești. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Maxxis va avea pentru 2018 modele noi pentru dimensiunile moderne: Ikon și Rekon 27.5+, Chronicle 29+, Rekon pe noul standard 27.5×2.6 creat special pentru jante late de 30-35mm dar și modele speciale pentru eBike cum ar fi Re-Volt.

CST vin în 2018 cu mai multe modele cu carcasă de top pliabilă. Weldtite vin cu o gamă completă de lubrifianți pentru toate tipurile de utilizare, inclusiv noul TF2 ABS1 Advanced Ceramic Wax, ulei de top comparabil cu orice altă variantă de pe piață. Original este și setul de produse speciale pentru întreținerea eBike-urilor, cu soluții cum ar fi cea de curățat contactele electrice.

Bikeforce, marca proprie KeroBike, va avea o gamă îmbunătățită de accesorii. Sigma introduce computere mici cu GPS, ușor de utilizat și ieftine. Thule introduc primul lor portbagaj de plafon ce nu atinge cadrul, cu prindere doar pe roata din față. KMC lansează o gamă de lanțuri speciale pentru eBike dar și un model pentru transmisia 1×12 Eagle, premiat la Taipei. KeroBike speră ca toate aceste noutăți să facă vânzările să crească în continuare și în 2018 prin intermediul dealer-ilor din toată țara.

Mai multe informații și produse găsiți pe pagina KeroBike!

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =