Manete thumbshifter pentru Eagle și alte noutăți de la MicroSHIFT

0

Pentru cei ce doresc să folosească gama imensă de viteze de 500% a sistemului SRAM Eagle pe un gravel bike sau o bicicletă mai specială cu aspect mai rustic, MicroSHIFT a scos pe piață thumb shiftere compatibile cu Eagle 12. Acestea sunt disponibile în versiunea cu montaj pe ghidon sau în capătul acestuia și oferă simplitatea sistemului de manetă cu frecare alături de ultimele tehnologii în domeniu. Versiunea 2×11 a acestor manete a fost testată și de Freerider.ro

Ambele manete pot funcționa indexat sau neindexat, în ultima variantă poziția deraiorului putând fi reglată infinit. Avantajul acestui tip de manete este simplitatea lor în funcționare și reglaj ce le face ideale pentru ture în locuri greu accesibile, fiind mult mai fiabile decât manetele combinate de cursieră de exemplu. Prețul e de asemenea mult mai mic, dar încă nu a fost anunțat.

Noul deraior spate MicroSHIFT XLE mărește gama de viteze a componentelor compatibile Shimano pentru biciclete gravel și adventure. Împreună cu manetele de cursieră pentru sistemul 1x XCD lansate la începutul anului, noua versiune de deraior XLE este compatibilă cu lungimea suplimentară a lanțului necesară pentru un sistem 2×11. Sistemul de ambreiaj îmbunătățit de pe XCD este păstrat, doar gama de rapoarte posibile e mărită.

Astfel e posibilă combinarea unei casete 11-46 cu un angrenaj 36/46 pentru a obține o gamă de rapoarte de 566%. Manetele și deraiorul sunt compatibile Shimano Dyna-Sys, deci componentele celor două mărci pot fi amestecate și combinate după preferințe.

În timp ce deraioarele normale au primit ambreiaje mai puternice pentru a ține lanțul mai întins, a fost lansată și o nouă versiune de deraior pentru copiii. Acesta reduce efortul necesar schimbării treptelor cu 10% ajutând degetele mici să schimbe vitezele mai ușor.

 

 

 

 

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ