Acum citesti
Prologo debutează în lumea șeilor scurte cu noua Scratch M5

Șeile mai scurte și mai late au început să câștige teren în ultima vreme. Dacă o șa normală are în general o lungime de aproximativ 280 mm, noile Scratch M5 de la Prologo ajung la 250 mm. Ideea acestor șei este ca ciclistul să stea mai în spate.

Însă “nasul” mai scurt al șeii nu este singurul element care ajută la o poziție mai bună pe bicicletă. Scratch M5 folosește un profil rotunjit care se pare că se potrivește cu o gamă largă de cicliști. Prologo spune că se potrivește la majoritatea bărbaților și femeilor. Șaua are de asemenea o extensie a railurilor de 15 mm, ceea ce înseamnă un reglaj față-spate suplimentar posibil la această șa. În plus, nasul mai scurt elimină materialul suplimentar care nu este necesar. Pentru unii acest lucru poate însemna chiar eliminarea unor puncte de presiune.

La fabricarea noii Prologo Scratch M5 s-au folosit „segmente” de spumă. Amplasarea lor a fost gândită împreună cu Universitatea din Milano, ele având densități diferite de-a lungul și de-a latul șeii. Segmentele oferă mai multă sau mai puțină susținere acolo unde este nevoie. Fiecare segment are specificațiile proprii de comprimare și revenire. Structura șeii este asigurată de șasiul construit din carbon. Acest material menține constante în timp performanțele noii M5, prevenind „lăsarea” șeii.

Noua Prologo Scratch M5 este disponibilă în culorile alb și negru și în versiunile normal sau Pas (cu decupaj central). Railurile pot fi din aliajul Tirox – la prețul de 129 $ sau din carbon întărit cu kevlar – la prețul de 199 $. Dimensiunile sunt de 250×140 mm, iar greutățile variază între 129 g și 189 g.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + seventeen =