Rohloff anunță primul sistem electronic de schimbare a vitezelor

0

Cei de la Rohloff, producătorii celui mai cunoscut și apreciat butuc cu viteze interne, au anunțat lansarea sistemului de schimbare a treptelor electronic E-14, momentan acesta fiind însă dedicat doar bicicletelor cu asistență electrică Bosch 2018. Chiar dacă momentan este proiectat doar pentru această utilizare, asta nu înseamnă că nu ne putem aștepta în viitor la o implementare pentru bicicletele normale.

Sistemul a fost creat pentru a funcționa cu butucul Rohloff Speedhub 500/14 cu 14 viteze interne și o gamă de rapoarte impresionantă de 526%, mai mare chiar decât a noilor SRAM Eagle. Dacă se adaugă întreținerea foarte rară de care au nevoie și eficiența mult lăudată, rezultă un pachet extrem de interesant. Sistemul actual e proiectat să se integreze pe magistrala CAN-Bus cu transmisia electronică BOsch, astfel că motorul se va sincroniza cu treptele de viteză pentru a evita să aplice prea mare cuplu în momentul schimbării treptei. De asemenea, treapta de viteză aleasă va fi afișată pe sistemele de control Intuvia și Nyon.

Sistemul E-14 folosește pentru control două butoane simple, marcate cu săgeți sus și jos. Totul e simplu, pentru a schimba câte o viteză se apasă butonul corespunzător iar dacă se presează ambele butoane timp de trei secunde se trece în modul Multishift ce permite schimbarea a trei trepte deodată până la eliberarea butoanelor. Există și un mod auto downshift ce permite alegerea unei trepte preferate la care butucul revine la fiecare oprire a bicicletei, pentru a fi mereu gata să pleci primul de la semafor.

Momentan nu există un preț anunțat, sistemul fiind disponibil doar pe biciclete complete începând din această toamnă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentGhidul frânelor pentru bicicletă
Articolul următorAu început înscrierile pentru Șugaș Race MTB și trail running
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ