Acum citesti
Scottoiler Cycle S1 unge lanţul în timpul mersului

scottoiler-cycle-s1-automatic-continuous-bicycle-chain-lube-applicator02-600x400Pentru o mare parte dintre ciclişti, ungerea lanţului este o operaţiune pe care o execută o dată la câteva săptămâni sau chiar luni. Dar pentru cei care obişnuiesc să se dea prin noroi, parcă nimic nu e suficient. Dai cu ulei pe lanţ şi, după 10 minute, ai impresia că s-a dus şi trebuie să dai din nou. Treci prin bălţi, traversezi râuri, stropeşti totul cu noroi. Cei de la Scottoiler, obişnuiţi cu vremea rea din Scoţia, după ce au produs mulţi ani sisteme de lubrifiere a lanţului din mers pentru motociclete, au dezvoltat şi unul pentru biciclete.

Sistemul foloseşte un rezervor alimentat cu baterie şi o pompă pentru a trimite picături la intervale de timp precise direct pe lanţ, exact unde e nevoie în timpul pedalatului. Uleiul este special, pe bază de apă, aşa că se spală uşor şi păstrează lanţul curat, neatrăgând noroiul şi praful.

scottoiler-cycle-s1-automatic-continuous-bicycle-chain-lube-applicator03-600x400Pompa permite selectarea a 5 intervale de timp, de la 30 de secunde până la 150 de secunde între aplicări. Este activată doar la micare, deci uleiul este aplicat doar în timpul mersului. Uleiul curge la un aplicator ataşat direct la rotiţa inferioară a deraiorului spate. Producătorii au descoperit un câştig de 5 waţi faţă de folosirea unui ulei de lanţ normal, urmând să fie făcute măsurători la laboratoare independente.

Sistemul complet cu rezervorul plin cântăreşte 210 g iar gol 178 g. Preţul la promoţie pe Kickstarter este de 129 lire sterline.

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =