Acum citesti
Suomy lansează Smart Strap

Știm cât de neplăcute pot fi accidentările pe bicicletă, în special atunci când lovitura este la cap. Producătorii de căști de protecție vin cu diferite soluții prin care doresc să atenueze urmările negative ale unor astfel de accidente. Un exemplu foarte bun este sistemul MIPS, dar care este destul de complex și mărește prețul căștii de protecție. Italienii de la Suomy vin însă cu o nouă propunere care, pe cât de simplă este, pare că ajută foarte mult în caz de accident.

I se spune Suomy Smart Strap și este practic o mică bucată de silicon în formă de scară, inserată de-a lungul chingilor care țin casca pe cap. În cazul unui accident forțele rototranslaționale au un efect foarte distruptiv asupra capului și mai ales asupra creierului. În timp ce capul se oprește brusc, creierul încă se mișcă datorită inerției, asta cauzând leziuni foarte serioase.

Prin adăugarea acestei Smart Strap, Suomy spune că reduce forțele care acționează asupra creierului, întrucât permite căștii de bicicletă să se miște puțin, independent de capul tău și implicit creier. Practic noua Suomy Smart Strap “stochează” câțiva milimetri de chingă, eliberand atunci când casca se mișca brusc.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 4 =