Acum citesti
Tija Darimo T1 Loop folosește șnur Dyneema pentru fixarea șeii

Producătorul de componente ultraușoare din carbon Darimo a scos câteva produse extraordinare în ultima vreme, însă acum au ajuns la o limită de-a dreptul extremă cu noul sistem de prindere a șeii de tijă cu ajutorul unei perechi de șnururi din cea mai rezistentă fibră din lume, Dyneema, bineînțeles că salvând și câteva grame cu această ocazie.

Noua tijă de șa se numește Loop și folosește două șnururi de calitate superioară construite 100% din Dyneema pentru a tensiona șinele șeii prinse în tija deșa extrem de ușoară T1 din carbon. În comparație cu modelul standard de tijă, noua versiune Loop e mai ușoară cu încă 8 g, ceea ce înseamnă că versiunea de 400 mm a tijei T1 Loop are acum o greutate sub 90 g!

În timp ce economia de greutate e binevenită, mai ales pentru cei mai îndârjiți fani ai bicicletelor ușoare, noul șnur din polietilenă cu masă moleculară mare (adică Dyneema) este practic indestructivil și elimină clemele de prindere folosite de tijele de șa obișnuite. Astfel, noul sistem e mai rezistent și ar putea fi mai potrivit pentru utilizările dure la MTB.

Un punct extra e că toți proprietarii de tije T1 Darimo pot să le modifice pentru a trece la noul sistem Loop.

În comparație cu sistemul de prindere din carbon a modelului clasic ce cântărește 18.7 gm noul sistem cu Dyneema are o greutate considerabil mai mică, de 10.4 g, ambele sisteme folosind și șuruburi din titan care nu sunt adăugate la aceste valori de greutate. La un astfel de desing ultraușor o economie de 8 g e considerabilă!

Acum o tijă T1 Loop completă de 31.6 mm și 400 mm lungime cu aspect UD cântărește sub 91 g.

Darimo produce tijele la comandă în atelierul propriu din Spania, așa că ar putea dacă e nevoie să producă un model și mai subțire sau de oirce altă lungime sau diametru are nevoie bicicleta. Prețul tijei T1 Loop este de doar 300 Euro, cu mai puțin de 10% peste modelul standard T1 și mai ieftină decât modelul cu setback T2. Pentru comenzi trebuie contactată direct compania Darimo.

 

 

 

 

 

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + eighteen =