Acum citesti
Vittoria anunță creșteri spectaculoase ale performanțelor cu Graphene 2.0

Vittoria este unul dintre cei mai mari și mai inovatori producători de anvelope de top iar ultimele tehnologii folosite au anunțat îmbunătățiri destul de serioase. Una din aceste îmbunătățiri a început acum câțiva ani când ei au început să introducă în compoziția anvelopelor un material nou, grafenul. Acesta promitea îmbunătățiri alea durabilității, aderenței, rezistenței la rulare și a rezistenței la pene – practic o îmbunătățire la toate caracteristicile. Pentru 2019 aceștia au introdus o tehnologie îmbunătățită, Graphene 2.0, care se pare că oferă avantaje și mai mari.

Vittoria a început să folosească grafenul pentru roți și anvelope încă din 2015, când am testat și noi câteva anvelope din această serie, inclusiv modelul de șosea de top Corsa care ne-a impresionat la momentul respectiv. Vittoria spun că sunt cei mai mari utilizatori de grafen din industria ciclismului, folosind practic câteva tone din acesta în fiecare an.

În 2019 a ieșit tehnologia Graphene 2.0 cu promisiuni de câștiguri pe toate planurile. Pentru șosea, durata de viață a anvelopelor a fost anunțată ca fiind dublă iar pentru off-road a fost anunțată dublarea aderenței! Asta printre alte îmbunătățiri ale rezistenței la rulare, etanșeității și rezistenței la tăieturi.

Aceste afirmații sună impresionant, dar putem fi momentan oarecum sceptici, deoarece lipsesc unitățile de măsură, protocolul după care au fost făcute testele, sperăm că producătorul va oferi niște informații mai detaliate cât mai curând.

Iată ce spun cei de la Vittoria despre cum funcționează noile anvelope cu Graphene 2.0: ”Grafenul interacționează cu cauciucul prin umplerea spațiului dintre moleculele de cauciuc, lucru care a fost dovedit că îmbunătățește toți parametrii de performanță. Spre deosebire de prima generație de grafen, noua generație 2.0 este modificată pentru a îmbunătăți anumite caracteristici specifice ale anvelopei. Cu alte cuvinte prima generație de grafen a îmbunătățit anvelopele egal pe toate planurile în timp ce 2.0 se adresează separat fiecărui parametru și îl crește disproporțional față de restul. Vittoria poate introduce acum grafenul astfel încât să obțină performanțe mai bune specific pentru viteză, aderență pe ud, durabilitate sau rezistență la pene”.

Chiar dacă nu e folosită în toate anvelopele Vittoria, tehnologia Graphene 2.0 e deja prezentă în modelele de șosea de top Corsa și Corsa Speed.

Iubitorii de offroad se vor bucura să afle că Graphene 2.0 se află în compoziția noilor Barzo, Mezcal și nu numai.

Graphene 2.0 a fost integrat cu actuala tehnologie 4C de la Vittoria. Folosind un proces tehnologic unic, 4C permite folosirea a 4 compuși de cauciuc în aceiași anvelopă. Prin adăugarea Graphene 2.0, Vittoria spune că au mărit performanțele fiecărui compus în domeniul său de utilizare.

Așteptăm să vedem anvelopele în realitate și poate chiar să le testăm. Până atunci găsiți informații despre acestea pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =