Acum citesti
Înscrieri deschise pentru Triada și noutăți pentru cursa de la Avrig

Aflăm astăzi de la organizatorii Triadei MTB că înscrierile pentru competițiile din calendar se vor deschide mâine, 1 februarie 2018.

Triada MTB se anunță în 2018 mai palpitantă ca oricând, în special datorită etapei de la Avrig. Foto: Dragoș Dumitru

Tot pentru acest an, vor exista 3 etape cu 4 zile de concurs, existând noutăți pentru etapa de la Avrig. Iată despre ce este vorba:

28 – 29 aprilie – Avrig Mountain Bike Race
21 iulie – Scott Geiger XCO
22 iulie – Geiger MTB Challenge

Să începem însă cu înscrierile, unde vor exista două modificări importante. Prima se referă la cei licențiați FRC, care vor beneficia de o reducere la înscrie, iar a doua, se referă la categoria 14-18 ani care nu va mai include amatorii, aici putând participa diar cei care sunt legitimați la un club și au o licență FRC de Cadet sau Junior.

Formatul cursei de la Avirg, prima etapă a Triadei, se va întinde pe două zile și va cuprinde sâmbătă un Time Trial și un Short Circuit și un maraton duminică. Ce este de reținut: clasamentul final va fi întocmit prin cumulare timpilor din cele două zile, așadar lucrurile se anunță a fi interesante. În prima zi, traseul utilizat va fi cel de Eliminator, amenajat în centrul orașului și în grădina Palatului Bruckental, cu mențiunea că obstacolele dificile vor fi scoase și se vor adăuga zone noi și mai late, oriunde este posibil.

Prima probă se va desfășura în cursul dimineții și va fi un Cross Country Time Trial (XCT). Fiecare concurent va parcurge un tur de circuit cronometrat și în funcție de timpii obținuți concurenții vor fi împărțiți în serii de maxim 30 de concurenți. După amiază se vor da starturi succesive pentru XCC, numărul de ture fiind ales astfel încât fiecare serie să dureze 25 – 30 de minute. Primii 5 sosiți din fiecare serie vor obține bonificații de timp:

– locul 1 – 45 secunde
– locul 2 – 30 secunde
– locul 3 – 20 secunde
– locul 4 – 10 secunde
– locul 5 –  5 secunde

Timpul primei zile se va calcula după formula: TIMP XCT + TIMP XCC – BONIFICAȚIE.

Tot sâmbătă între contratimp și XCC se vor desfășura concursurile pentru copii între 4 și 14 ani.

În ceea ce privește cursa de duminică, traseele rămân în mare parte neschimbate față de 2017, însă organizatorii speră să înlocuiască cele două urcări foarte abrupte de pe traseul lung cu unele care se pot parcurge pe bicicletă.

Pentru înscrieri, accesați site-ul triadamtb.ro.

via Triada MTB

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 18 =