Îți explicăm cum să-ți reglezi și să-ți întreții bicicleta

2

Deoarece ne aflăm în sezonul rece, am decis să reluăm training-ul de mecanică, oferit gratuit la achiziționarea unui USB pe care se află tutorialele cu explicații și fotografii. Astfel, pe USB vei regăsi operațiuni de bază ce pot fi realizate la propria-ți bicicletă, operațiuni ce vor fi susținute printr-o parte practică în cadrul prezentării din atelierul nostru.

Operațiuni ce vor fi acoperite în cadrul prezentării, explicate pas cu pas și explicate de mai multe ori dacă este necesar:

1.Reglarea schimbătoarelor (pinioane și foi), înlocuirea unui cablu și al cămășii, lubrifierea unui cablu.
2.Curățarea transmisiei (schimbătoare și lanț)
3.Montarea și demontarea lanțului
4.Reglajul frânelor pe disc și înlocuirea plăcuțelor de frână
5.Anvelopele – montare/demontare și presiunea corectă, înlocuirea unei camere
6.Reglaje pentru șa și ghidon, înlăturarea jocului din ghidon
7.Curățarea elementelor de suspensie
8.Montarea pedalelor/șeii/manșoanelor
9.Verificarea șuruburilor

Durata prezentării este de aproximativ 2 ore, pe când practica participanților se poate întinde pe tot atâtea ore. Durata finală depinde foarte mult de cât de repede sunt asimilate informațiile și de cât de rapid se termină practica participanților.

Sunt puse la dispoziție participanților: mănuși Park Tools, chei pentru operațiuni diverse, hârtii pentru notițe, băuturi răcoritoare sau apă, alte consumabile pentru bicicletă, toate din partea casei.

Costul USB-ului, ce conține prezentarea, este de 195 de lei. Prezentarea fizică, adică training-ul, se face gratuit, cu maxim 3 participanți. Prezentarea cât și practica se face pe bicicleta noastră, Sprint Apolon LTD 29 2017, echipată cu frâne pe disc hidraulice și sistem de transmisie 3×9.

Desigur, putem răspunde și la alte întrebări decât cele prezentate ca subiecte mai sus, în limita timpului disponibil. Se poate veni cu bicicleta proprie, însă aceasta nu va putea fi folosită pentru practică.

Primele date disponibile pentru prezentare/training:

Sâmbătă, 20 ianuarie – orele 11:00 – 15:00* (2 persoane înscrise)
Duminică, 21 ianuarie – orele 11:00 – 15:00* (1 persoană înscrisă)

Sâmbătă, 27 ianuarie – orele 11:00 – 15:00* (2 persoane înscrise)
Duminică, 28 ianuarie – orele 11:00 – 15:00*

*ora maximă de terminare al cursului

Se pot organiza și în timpul săptămânii, la cerere, prețul fiind similar. Condițiile de participare sunt indentice, adică de minim două persoane. Prin urmare, poți invita un prieten.

Prezentarea/training-ul se va ține cu un minim de 2 participanți, în București. Achiziționarea USB-ului se poate face la fața locului. Se oferă desigur bon fiscal pentru persoane fizice sau factură pentru persoane juridice, dar trebuie să ne precizați de la început ce metodă de facturare preferați.

Înscrierile se fac pe e-mail, la adresa echipa@freerider.ro. Vă rugăm să includeți numele și numărul de telefon, pentru a vă putea contacta ulterior în caz că există probleme cu mail-ul (spre exemplu, în situația în care ajunge în Spam și nu remarcați acest lucru).

Vă mulțumim pentru interes și vă așteptăm cu drag!

Ce spun participanții

Marius Moise:

Intr-un interval de timp foarte bine ales, deprinzi atat teoria cat si partea practica pe care e bine sa o cunoasca oricare rider. Am ajuns sa schimb placute de frana, sa desfac/refac un lant rupt, sa schimb un cauciuc, sa reglez cablurile schimbatoarelor, sa reglez o furca cu arc. Pe langa toate acestea, vezi ce scule si ce consumabile iti sunt necesare pentru operatiunile anterioare. Nu in ultimul rand, Dragos Mitroi este o persoana care stie sa transmita informatia a.i. sa o poti asimila usor si depaseste cu mult obiectivele initiale ale atelierului. Recomand celor care vor sa afle cum se fac toate acestea intr-o maniera amicala si profesionista.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ