Acum citesti
Ivan Stevic a câştigat Turul Serbiei pentru a doua oară

Sportivul sârb al echipei Tuşnad Cycling Team, Ivan Stevic, a câştigat, duminică, Turul Serbiei, după o evoluţie constantă care i-a permis să păstreze tricoul galben timp de două zile consecutiv. De asemenea, Tuşnad Cycling Team s-a clasat pe primul loc al clasamentului pe echipe în această competiţie, fiind primul tur din afara ţării câştigat de echipa harghiteană.

ivan_stevic_1

Tricoul galben a fost preluat de Stevic în cea de-a 4-a etapă a cursei care a însumat 840 de kilometri, el nefiind la prima izbândă de acest fel, câștigând această competiţie și în anul 2011. Notabil este și faptul că rutierul formației ciucane nu a câștigat nicio etapă a cursei, cea mai bună clasare a sa fiind un loc secund în cea de-a 3-a etapă. Cu toate acestea, evoluțiile sale constante în fiecare zi de cursă i-au asigurat primul loc, adversarii săi nereușind să evolueze zilnic la același nivel ca și Stevic.

De asemenea, în urma rezultatelor bune ale celorlalţi componenţi ai echipei, Tuşnad Cycling Team a reuşit să câştige Turul Serbiei în clasamentul pe echipe, fiind pentru prima dată când este învingătoare într-o cursă disputată în străinătate. Liderul echipei, campionul paralimpic Eduard Novak, a declarat că a fost o cursă grea şi a ţinut să-i evidenţieze, pe lângă Ivan Stevic, şi pe rutierii Sergio Carrasco şi Sergiu Cioban, care au lucrat foarte mult pentru echipă.

tusnad

”Cred că este cea mai mare victorie a echipei de la înfiinţarea ei, fiind primul tur pe care îl castigăm în afara ţării. A fost un pluton foarte compact, cursa fiind îngreunată de faptul că au avut voie să concureze numai cinci ciclişti pe echipă şi a fost aproape imposibil de controlat. Am primit puţin ajutor şi din partea echipei naţionale a Serbiei, ţinând cont că Ivan Stevic este din această ţară. În afara de Stevic, care merită toate laudele, vreau să-i evidenţiez şi pe Carrasco şi Ciobanu care au lucrat foarte mult pentru echipă. Consider că doar prin devotamentul cicliştilor faţă de echipă am reuşit să păstrăm două zile la rând tricoul galben şi am câştigat această cursă, la care au participat 25 de echipe, reprezentând 18 naţiuni”, a declarat Eduard Novak. 

Cea de-a 53 ediţie a Turului Serbiei s-a desfăşurat pe un traseu total de 840 km, împărţiţi în şase etape, la start fiind prezenţi peste 125 de ciclişti din 25 de echipe.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + fourteen =