Acum citesti
Kask Valegro, casca cu care Froome și Sky au dominat Turul Franței

Kask Valegro este cel mai ușor și ventilat model din oferta producătorului italian, perfect pentru veri toride și munți înalți. Pentru Turul Franței au produs multe exemplare galbene pentru echipa Sky care împreună cu Froome au dominat toată această ediție a turului, în total 19 zile de cursă cu acest model. Doar câțiva cicliști din echipă au optat pentru modelul Protone pentru etapele de plat, dar pe etapele montane Valegro a fost principala alegere.

Deși lansarea oficială e anunțată doar la începutul lui 2018, noul Valegro a putut deci să fie văzut în TDF.

Elementul e principal al noii Valegro este ventilația mult îmbunătățită. Cu 36 de orificii, casca prezintă o grilă foarte deschisă din față, transportând o cantitate maximă de aer peste frunte și cap pentru a maximiza răcorirea. Este o abordare diferită față de restul modelelor Kask ce folosesc orificii mai mari și mai puține, rezultatul fiind o scădere de greutate.

Valegro a fost dezvoltată cu echipa Sky care a testat toate variantele inițiale de producție, acestea fiind modificate după feedback-ul de la echipă cu scopul de a crea o cască perfectă pentru vreme toridă. Valegro reduce dramatic contactul cu capul cu până la 70% față de unele modele tradiționale. Căptușala de 5 mm e subțire, respirabilă și cu uscare rapidă, aducând un plus la confortul pe căldură. Atât în față cât și în spate există orificii de suport pentru ochelarii de soare.

Kask spun că au obținut rezultate bune chiar și în tunelul aerodinamic, adaptând formele modelelor aero Infinity și Bambino Pro pentru a mări efectul de răcorire păstrând și calitățile aerodinamice.

Greutatea anunțată pentru Valegro e de doar 180 g, ceea ce o face una dintre cele mai ușoare căști de șosea de pe piață, folosindu-se pentru asta de noi tehnologii de ranforsare și un proces nou de injectare a materialului despre care probabil se va afla mai mult la lansarea oficială.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 9 =