Acum citesti
Kross au prezentat prototipul cadrului full de XC Earth

Compania poloneză Kross a avansat mult în calitatea și performanța MTB-urilor în ultimii ani iar tendința este să continue în același ritm. Ei au investit mult în cursele XCO World Cup prin Kross Racing team și sportivele lor de top Yolanda Neff și Maja Włoszczowska. Până acum ele concurau pe un hardtail performant din carbon dar se pare că pentru ele a fost pregătit un cadru nou full-suspension cu cursa de 100 mm. Momentan bicicleta e sub formă de prototip, dar se pare că după multe testări s-a ajuns la o formă finală și se lucrează doar la detalii. Momentan a fost prezentat un model imprimat 3D al cadrului.

Detaliile despre bicicletă nu sunt multe. Planul era să se păstreze mai mult secretul proiectului dar cei de la Kross nu au mai avut răbdare.

Noul Earth este deci un model full suspension din carbon cu roți de 29, dezvoltat de la zero de aceiași echipă ce a creat modelul de top Level B+.

Din punctul de vedere al suspensiei modelul are una cu design cu pivot simplu care folosește și flexarea seatstay-urilor și un mic braț oscilant din aluminiu ce comprimă amortizorul metric, dotat cu blocaj.

Bicicleta va folosi butuci Boost și va fi compatibilă cu transmisii 1x sau 2x. Prinderea pentru deraiorul față e demontabilă și astfel se poate monta un chainguide în cazul echipării 1x.

În spate cadrul folosește o prindere de etrier flat mount pe chainstay după un design venit direct de la riderii echipei. Astfel pot fi folosiți etrieri foarte mici și discuri de 140 mm, dar se pot folosi și etrieri și discuri normale de 160 mm cu un simplu adaptor.

În față headtube-ul tapered are căile de rulare ale rulmenților din carbon,  asemănător cu modelul Level B+.

O veste și mai interesantă e că bicicleta va fi construită la fabrica proprie din Polonia. Noua fabrică e încă în construcție dar primele cadre sunt așteptate să fie produse în această toamnă, producția de serie fiind programată pentru începutul lui 2018. Kross vor anunța mai multe informații pe parcurs, până la lansarea oficială.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 15 =