Acum citesti
Lacăt de bicicletă cu test de alcoolemie

1373660978309377095Ideea de a te urca pe bicicletă după ce ai băut un pic prea mult nu este foarte bună. Va trebui să te deplasezi pentru a ajunge acasă printre maşini, prin trafic. Riscul este mare. În anumite ţări circulaţia sub influenţa alcoolului cu bicicleta este interzisă şi, nu numai atât, chiar verificată şi legea e aplicată. Astfel încât un lacăt de bicicletă care să aibă grijă de tine în cazul în care după câteva beri prinzi curaj ar putea fi o idee bună. Alcoho-Lock este un lacăt de bicicletă cu testare pentru alcool, care se deschide doar după ce ai suflat pe el şi ai făcut testul.

Maşinile au fost dotate în multe ţări cu tester de alcoolemie obligatoriu. Acesta, pentru biciclete, este opţional şi fiecare poate să îl folosească voluntar pentru propria protecţie. Probabil nu merită folosit toată ziua, că nu este plăcut de fiecare dată când dorim să ne urcăm pe bicicletă să îngenunchem lângă ea ca să suflăm pe lacăt, dar acesta poate fi folosit de cei responsabili seara când ies în oraş şi ştiu că există riscul să se lase cu distracţie prea mare.

1373660978408991303Contrar aşteptărilor, lacătul nu te va lăsa cu buzele umflate şi fără mijlocul tău preferat de transport în mijlocul nopţii în faţa barului care se închide. În cazul în care va fi detectată o alcoolemie periculoasă, lacătul va trimite un mesaj SMS la un număr prestabilit înainte, a unui prieten bun, care ar putea să te convingă să renunţi la ideea de a te pune în pericol sau, de ce nu, să vină să te ia cu maşina acasă. Deblocarea lacătului este lăsată la latitudinea acestui prieten, în urma unei convorbiri telefonice în care acesta poate să te „evalueze”.

Lacătul are nevoie de un smartphone cu conexiune de date pentru a funcţiona. Autonomia este de aproximativ 40 de testări cu o încărcare a bateriei. Singurul motiv pentru care probabil acest lacăt nu va deveni foarte popular este preţul acestuia, care este de 250 USD. Probabil că va trebui să ai probleme serioase cu alcoolul să faci o astfel de investiţie….

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 2 =