Acum citesti
Litespeed au lansat modelul aero din titan Ultimate Road Disc

Producătorul de biciclete cu cadru din titan Litespeed a introdus în această toamnă modelul Ultimate de gravel bike optimizat aerodinamic. Acum apare și o nouă versiune Ultimate Road, de data asta doar cu frâne pe disc și cu tuburi din titan 3Al-2.5V cu profil aerodinamic, sudate în SUA. Cadrul oferă spațiu pentru anvelope de 30 mm. Noul Ultimate Disc High-Performance Road devine bicicleta de top a celor de la Litespeed și este manufacturată și vopsită integral în SUA.

Litespeed spun despre noul model Ultimate Road că e cea mai bună combinație de greutate redusă, aerodinamică bună, rigiditate și confort. Ultima versiune a modelului optimizat aerodinamic din titan 2Al-2.5V păstrează numele vechiului model câștigător de titluri naționale și mondiale dar devine o cursieră modernă. Frânele pe jantă și anvelopele subțiri au dispărut de pe aceasta.

Noul Ultimate Road este echipat doar cu frâne pe disc cu etrieri cu prindere flat mount și cu ax thru de 12 mm la ambele roți, având spațiu pentru anvelope moderne, confortabile și cu o rezistență mică la rulare, cu lățime de până la 30 mm.

În afară de anvelopele mari, noul model de top Litespeed are o formă a tuburilor calculată pentru a accentua confortul titanului, aducând în același timp și avantaje aero. Seatstay-urile în special au un profil ce se modifică pe lungimea lor pentru a oferi atât rezistență mică aero cât și amortizare. Toptube-ul și downtube-ul au și acestea forme aerodinamice și rigiditate optimizată pentru manevrabilitate ideală.

Noul cadru premium din titan cu frâne pe disc are o greutate anunțată în mărimea M de 1323 g, cu 10 g mai ușor decât modelul anterior. Noua bicicletă are rutare internă completă a cablurilor, compatibilă Di2 și cu frâne hidraulice, tijă de 31.6 mm și monobloc PF30.

Ultimate Road e disponibilă în 6 mărimi între XS-XL (51.5-59 cm). Geometria este aceiași ca cea de performanță de pe modelele Litespeed T1SL Disc și T2 Disc, cu aceleași valori pentru stack, reach, unghiuri și distanța dintre roți.

Noua Litespeed Ultimate Road e disponibilă atât în variantă nevopsită și șlefuită cât și în una din cele 5 versiuni de culoare, dar și acestea având zona din spate lăsată cu aspectul natural al titanului. Opțiunile de culoare sunt alb, albastru închis, cherry închis, roșu metalizat și albastru aprins. Cadrul nevopsit costă 3450$ sau 3920$ împreună cu furca din carbon și cuveți Cane Creek.

Vopseaua adaugă 650$ la preț indiferent dacă e vorba de cadru simplu sau împreună cu furca, însă în setul complet furca e vopsită în aceiași culoare.

Sunt disponibile mai multe versiuni de echipare completă, începând cu bicicleta în culoare naturală cu Ultegra mecanic-hidraulic la 6300$ și terminând cu modelul vopsit și echipat cu Dura-Ace Di2 și roți din carbon Reynolds Aero 46 Disc la prețul de 13.200$. Bicicletele complete sunt montate integral de Litespeed și sunt livrate montate în cutii imense, fiind necesare doar montarea roții din față, prinderea ghidonului și reglarea înălțimii șeii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Majoritatea cadrelor și seturilor sunt în stoc și gata de livrare imediat, în timp ce bicicletele complete necesită în jur de o săptămână să fie livrate, în funcție de echiparea dorită. Litespeed vinde bicicletele direct iar pe pagina lor se pot discuta diverse opțiuni de personalizare a echipării.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − ten =