Acum citesti
LiteSpeed Gravel Bike folosește titanul acolo unde e ideal

LiteSpeed au o istorie lungă de fabricant de cadre din titan, modelele lor de șosea și MTB fiind renumite. E normal deci că au intrat și pe piața în creștere a gravel bike-ului. Titanul este perfect pentru aceste biciclete deoarece oferă confortul necesar turelor lungi epice sau cu multe bagaje.

Denumit simplu Gravel, cadrul acceptă anvelope de 700×45 mm la ambele roți și poate primi și anvelope 27.5×2.1. Are butuci cu ax thru la ambele roți, 12×100 mm în față și 12×142 mm în spate. Prinderile de portbagaj și de aripi sunt prezente pe furca din carbon și pe triunghiul spate, existând în plus puncte de montare pentru trei suporturi de bidon și pentru geantă pe top tube. În plus, cablurile Di2 sunt rutate intern prin cadru – pentru transmisiile mecanice însă rutarea e la exterior.

Monoblocul este de tip press-fit PF30.

Furca din carbon are specificate prinderi atât pentru portbagaj cât și pentru aripi dar are de fapt doar trei găuri, câte una pe fiecare prindere de roată și una în coroană. Prinderea de etrier e de tip flat mount iar conducta frânei din față trece prin interiorul brațului furcii.

Transmisia conține componentele Shimano Ultegra Di2 completate de un angrenaj FSA din aluminiu Hollow Forged Energy cu foi super-compacte direct mount. Foile sunt 48/32 iar pinioanele 11/32. Modelul Di2 are manetele hidraulice R785 și folosește discuri de 160 mm IceTech.

Gravel rulează pe un set de roți Stans No Tubes ZTR Grail cu Bead Socket Technology echipate cu anvelope Panaracer Gravelking SK de 700x38c care vin montate tubeless din fabrică.

Tija de șa este LiteSpeed din titan de 31.8 mm iar șaua Prologo Scratch Pro T 2.0 completează echiparea împreună cu pipa 3T ARX II Pro de 120 mm și ghidonul ERNOVA Pro, ambele din aluminiu.

Fără pedale LiteSpeed Gravel cântărește 9.5 kg. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =