Acum citesti
Lorax, cursieră off-road de la Advocate Cycles

Advocate Cycles sunt o companie care a făcut până acum în general fat-bike-uri şi MTB-uri cu anvelope +, a lansat un produs ceva mai…. subţire. Este vorba de o cursieră off-road, un tip de biciclete ce a câştigat fantastic de mare popularitate în ultima vreme. Ca o paranteză, sperăm să vă oferim şi noi cât de curând un test cu o astfel de bicicletă.

advocate-lorax-cross-gravel-bike-2-600x399Lorax se doreşte să fie o bicicletă cu un preţ convenabil, cu cadru de oţel, bună pentru orice, cu componente moderne şi care să aducă zâmbetul pe buzele utilizatorului… În plus, cadrul beneficiază de grafică personalizată manuală de la un artist local din Minnesota, unde este sediul companiei.

advocate-cycles-lorax-gravel-cross-touring-bike-steel-19-600x398Geometria cadrului este lungă şi joasă, proiectată să facă faţă la orice, de la navetă şi oraş până la drumuri forestiere şi chiar ciclocros. Cadrul din oţel Reynolds 525 oferă un rulaj de calitate la un preţ accesibil. Furca este din carbon, cu gât tapered şi compatibilă cu ax QR clasic. Este posibilă introducerea unei opţiuni pentru ax thru în viitor, dar momentan o furcă pentru acest lucru este în faza de proiect. În spate, bicicleta este compatibilă atât cu butuci de 135 mm QR cât şi cu cei de 142x12mm. Dropout-urile din spate se pot schimba pentru compatibilitate cu un sistem single-speed.

Există de asemenea, ca şi la majoritatea bicicletelor de acest gen, prinderi pentru aripi şi portbagaje. Cadrul permite instalarea anvelopelor de 45 mm sau de 40 mm în cazul în care este instalată o aripă. Spaţiul mare pentru anvelope se pare că se datorează monoblocului de tip pressfit 86.

advocate-cycles-lorax-gravel-cross-touring-bike-steel-17-600x398Cadrul are şi prinderi pe downtube pentru manete de schimbător stil clasic dacă cineva ar dori aşa ceva, tot acolo putând fi instalte şi piuliţe de reglat tensiunea cablului. Cablurile sunt rutate extern.

Preţul pentru cadru şi furcă este de 999 USD iar pentru bicicleta completă echipată cu Tiagra 10 şi frâne Avid BB7 este de 1799 USD. Până la lansarea oficială pe piaţă din martie, va exista şi o variantă cu cadru de titan.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =