Acum citesti
Mavic lansează multe roți și anvelope gravel în colecția Allroad
Mavic și-a îmbogățit considerabil gama de produse de gravel cu 5 noi seturi de roți în categoria Allroad, pentru toate bugetele, frânele și dimensiunile. Mai mult, sunt disponibile și anvelope Yksion Allroad XL de 40 mm gata să părăsească oricând asfaltul!

Noua familie de roți Allroad are scopul de a aduce versatilitate și de a putea fi folosite performant pe șosea, drumuri neasfaltate și poteci. Cu cinci modele în trei game de preț, Mavic speră să aducă câte ceva nou pentru fiecare. Toate roțile sunt UST tubeless pentru un rulaj sigur, fără camere și pene.

Modelul de top Allroad Pro UST Disc are un preț de 1000 Euro, lățimea internă de 22 mm și profil hookless, fiind compatibile cu anvelope de 28-45 mm. Aceste roți premium din aluminiu folosesc prelucrarea Mavic ISM4D ce elimină tot materialul în plus de pe jantele cu profil de 21 mm, lăsând zone întărite în jurul găurilor pentru spițe și pe margine. Spițele aplatizate din Zicral (20 în față și 24 în spate) mai salvează din greutate, niplurile fiind înșurubate direct în janta ranforsată. Astfel greutatea ajunge la 1610 g pentru setul de roți.
Roțile folosesc un sistem adaptabil de butuci care pot fi convertizi să funcționeze atât cu ax de 12 cât și de 15 mm în față și cu toate tipurile de ax de 12 mm în spate, au prinderi de disc cu 6 șuruburi sau centerlock și este disponibil și un freewheel XD-R. Ca toate sistemele tubeless Mavic, roțile includ un set de anvelope Yksion Allroad. Se poate alege între modelele actuale de 30 sau 35 mm sau noile XL de 40 mm cu un profil mai agresiv.
Modelul Allroad Elite UST Disc coboară prețul la 750 Euro și preia o mare parte din tehnologiile de la modelul Pro. Jantele sunt tot prelucrate ISM4D, cu 22 mm lățime internă și cu nipluri înfiletate direct, dar spițele sunt plate din oțel, standard. Butucii sunt la fel, adaptabili, greutatea unui set ajungând la 1720 g.
Modelul Allroad Elite UST este disponibil și pentru frâne pe jantă la același preț, cu butuci standard cu ax QR.

În direcția opusă, pentru cei ce au roți 27.5+, Mavic are și în categoria asta produse noi. Modelul Allroad Elite Road+ păstrează certificarea UST, prelucrarea ISM4D, spițele de oțel și butucii modulari, dar se poate alege o jantă cu lățimea internă de 25 mm proiectată pentru 27.5 și cu o greutate a setului de 1740 g.

Allroad Elite Road+ sunt proiectate pentru anvelope de 45 mm, care au același diametru exterior cu cele 700x30c dar cu mai mult volum, confort și control. La prețul de 700 Euro, modelul nu vine încă cu anvelope Yksion deoarece Mavic nu are încă un model compatibil.

Cel mai ieftin model este Mavic Allroad UST care oferă calitate la un preț foarte accesibil de doar 250 Euro, fără anvelope și cu o greutate mai mare, dar totuși la standard UST. Cu o greutate de 1890 g roțile oferă un profil de 22 mm lățime internă, butuci modulari pentru disc adaptabili la aproape orice sistem de ax thru sau QR și un butuc cu cuplaj rapid. Jantele folosesc spițe și nipluri rotunde tradiționale.

Noile anvelope Yksion Allroad XL oferă crampoane mai agresive decât versiunile de 30 și 35 mm. Ele sunt bineînțeles certificate UST și se montează rapid și sigur tubeless, oferind acum un cauciuc mai gros pe calea de rulare pentru protecție suplimentară pe bolovani.

Modelul XL de 40 mm folosește un profil unidirecțional, de tip săgeată, inspirat din modelele mai înguste dar cu șanțuri mai adânci și mai late pentru a mări aderența pe ud sau pietriș și pentru a nu permite prinderea pietrelor. Modelul XL costă 59 Euro și poate fi cumpărat separat sau împreună cu seturile de roți Pro și Elite 700c. Greutatea anunțată de Mavic e de 450 g, necesitând 40 g de lichid de etanșare.

 

Modelele mai înguste Yksion Allroad UST păstrează o secțiune slick pe mijloc, având striații pe lateral pentru teren mai puțin tehnic și pentru viteză mai mare pe asfalt. Cauciucul e mai subțire peste tot. Greutatea e de 330 g pentru 30 mm și 395 g pentru 35 mm, prețul e de 59 Euro bucata și au nevoie de 35 g de lichid de etanșare.

Mavic oferă chiar și sugestii realiste de presiune pentru anvelope, spunând că idealul este în jur de 58 psi pentru modelul de 30 mm, 51 psi pentru cel de 35 mm și de 43 psi pentru cel de 40 mm, montate tubeless pe roțile lor Allroad.

În același timp cu noile roți și anvelope, Mavic a lansat și o serie de piese de echipament Allroad. Ideea e un aspect gravel-friendly, relaxat. Există în colecție o pereche de pantaloni largi, un tricou asortat, o geacă termică, o vestă cu izolație termică și un pantof Allroad cu închidere cu șireturi.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × four =