Acum citesti
Merida la Eurobike 2009

noutati_eurobike

Merida este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de biciclete internationala. Si cum fiecare producator mare prezent la Eurobike 2009 a avut un spatiu de prezentare al modelelor imens, la fel si Merida a impresionat prin suprafata dedidcata prezentarii modelelor sale. Producatorul german a venit defapt cu toate modelele din gama, de la mountainbike-uri la cursiere si de la biciclete dedicate in exlusivitate copiilor la cele de oras.

Noutatea absoluta prezenta la Eurobike 2009, un model urmarit de foarte multa lume, a fost Merida O Nine, cea mai usoara bicicleta din gama Merida si dealtfel una dintre cele mai usoare din lume la ora actuala. Denumirea de O Nine provine defapt de la greutatea cadrului care cantareste nici mai mult nici mai putin de 0,9 kg – citit in englez : „O Nine”. 930 de grame pentru un cadru de Mountainbike concureaza direct cu greutatea unui cadru de cursiera. Modelul este echipat de toata gama SRAM XX si aduce numeroase imbunatatiri cadrului, mult mai solid construit si sistemelor de prindere pentru schimbatoare sau frane pe disc. De aceea am decis sa acordam un spatiu separat in rubrica Mag acestui model, inclusiv o descriere mai pe larg despre „the making of”.

Alte vedete la standul Merida au fost modelele Trans-Mission, Ninety-Six XX, One.Twenty si la categoria cursiere modelul Time-Warp, model de triatlon si „contra-cronometru”. Trans-Mission este o serie de biciclete full suspension, a caror greutate a fost semnificativ redusa pentru 2010, chiar cu 400 de grame. Cursa amortizorului spate preia socuri pe o plaja de 140 de mm iar rezistenta cadrului a fost imbunatatita, fiind acum cu aproximativ 50% mai durabil decat modelul anului anterior. Modelul de top costa 5.000 de euro, dar se poate opta si pentru un model mai slab echipat incepand cu 2.000 de euro.

Modificari similare pentru cadru au suferit si modelele Ninety-Six echipat cu gama XX si modelul One.Twenty. Ninety-Six beneficiaza acum de un cadru mult mai rezistent si bineinteles, mult mai usor si acelasi concept de Bottom Braket BB 30 ca la modelul de top O.Nine. Toate discutiile in jurul noului BB 30 se rezuma astfel : bottom braketul este incastrat in cadru inca din faza de productie, rezultand astfel un diametru al acestuia de 30 de mm inloc de 24 de mm si cu aceasta ocazie rezultand o rezistenta mai buna cu o greutate scazuta.

Modelul One.Twenty este plasat in clasa bicicletelor All Mountain, dar poate la fel de bine sa fie exploatat si pentru Cross Country. Este unul dintre cele mai avantajos plasate modele din gama Merida, pretul de pornire fiind de aproximativ 1000 euro.

Pentru mai multe detalii consulta pozele de mai jos.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + fourteen =