Acum citesti
Merida Ninety Six Team

Se pare ca producatorul Merida si-a propus sa lanseze modele cu o greutate foarte redusa. Dupa prezentarea modelului O.Nine Team al carui cadru cantareste putin sub 1 kg, Merida a anuntat si modelul Ninety-Six Team, al carui cadru full suspension cantareste doar 1.7 kg!br />

Astfel Merida Ninety Six Team ramane in continuare modelul de referinta in clasa celor mai usoare biciclete de Cross Country echipate full suspension. Cadrul foloseste tehnologia Double Chamber regasita si pe O.Nine, ce foloseste camere duble pentru segmentele interioare ale tevilor cadrului.

Materialul din care a fost realizat cadrul este evident, carbonul, pentru a micsora semnficiativ greutatea bicicletei si de asemenea pentru a oferi o rezistenta sporita. Cu cat bicicleta este mai rigida cu atat este mult mai controlabila. Iar pentru o bicicleta full suspension rigiditatea basculei este esentiala.

Rulmentul angrenajului este de tip BB30, iar furca ce echipeaza noul model Ninety Six este furnizata de catre DT Swiss. Acestia au creat pentru furca un look asemanator cu cel al bicicletei si mai mult decat atat, a fost special gandita si reglata pentru bicicleta Merida. Franele provin de la Sram, modelul de top XX, iar angrenajul provine de la FSA si este realizat tot din carbon si cu un paintwork care vine sa completeze aspectul bicicletei.

Detalii despre preturi vor fi facute cunoscute in curand. Acesta se va invarti cel mai probabil in jurul sumei de 6-7000 de euro.

via | Merida

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × three =