Acum citesti
Merida O.Nine Team 2011

Merida a organizat ca in fiecare an o prezentare a modelelor 2011, in Santa Ponca, Mallorca. Ziaristii care au luat parte la „Multivan Merida Biking Team Press Camp”, au putut testa in conditii excelente, cele mai importante modele care vor fi oferite anul viitor de catre cei de la Merdia.

Printre aceste modele se numara si O.Nine Team, care a intrat in productia de serie si a castigat deja cateva locuri 1 la campionatele mondiale. O.Nine Team se numara printre cele mai usoare si performante biciclete de Cross Country din lume si a fost realizat impreuna cu TU Esslingen (Automotive Engineering). Aceasta colaborare a dus la realizarea unui cadru din carbon cu o greutate extrem de redusa, dar cu o rezistenta excelenta.

Printre inovatiile pe care acest model le aduce pe piata, amintim sistemul Double Chamber Technology care presupune ca tevile cadrului, in interior, sa fie impartite in doua camere egale. Scopul utilizarii acestei tehnologii este de a oferi rezistenta ultimativa in domeniul cadrelor de biciclete. Segmentele cadrului sunt imbinate fie prin jonctiune interna fie prin sistemul tub-in-tub (segmentele cadrului se petrec la imbinare), tehnologii folosite diferit in zonele in care fortele de actionare asupra cadrului sunt mai mari.

Implementarea sistemului Flex Stay pentru bascula, asigura un confort crescut deoarece preia socurile mult mai bine, fapt datorat in mare parte formei tevilor. Linia de piese este oferita asa cum multi se asteptau de catre Sram, modelul XX. Merida O.Nine este echipata chiar cu un pedalier FSA, conceput special pentru acest model.

Dupa prezentarea acestor tehnologii, putem concretiza totul in doar doua cifre : 7,6 kg este greutatea acestui model, in conditiile in care cadrul cantareste sub 1 kg. O valoare excelenta, foarte greu de batut de catre concurenta.

via | Merida

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − sixteen =