Acum citesti
Metal Enduro Reșița, în data de 17 și 18 octombrie

METAL a fost primul eveniment Enduro Mountain Biking din Romania. A treia ediție va avea loc la Resita in 17-18 octombrie.

metalenduro-resitaMETAL se desfasoara in principal intr-un format  tip raliu cu probe speciale cronometrate, in general pe poteci care coboara dar care au si mici zone de urcus. Probele speciale sunt foarte diferite ca ritm dar si ca stil de abordare, sunt in principal in paduri cu obstacole naturale, zone pietroase si desigur poteci cursive care se parcurg in plina viteza.

Exista si etape de legatura intre probele speciale, care au un timp maxim de parcurgere dar acesta este unul relaxat (care le permite participantilor sa se odihneasca sau sa socializeze in timp ce le parcurg). Traseul de concurs este in zona centrul Resitei pe dealurile din jurul acestuia, Poiana Golului si Dealul Ciorii.

Este un concurs tip Enduro, iar traseele de acest fel nu sunt potrivite pentru incepatori sau ciclisti neantrenati. Potecile pe care se desfasoara probele speciale au multe sectiuni de nivel tehnic mai ridicat, iar greselile inseamana pierdere de timp – deci nu e suficient sa fii cel mai rapid tot timpul.

METAL are 4 probe speciale pe distante intre 1-4 km iar distanta totala, cu tot cu sectiunile de legatura, este de aprox 35 km.

METAL nu este un concurs de downhill si nici unul de XC. Este un concurs tip Enduro. Se adreseaza mountain bikerilor tehnici care cauta adrenalina cat si celor cu conditie fizica… in mod sigur este un concurs greu care streseza biciclistul si materialul.

Toate detaliile despre cursă și înscriere le găsești pe site-ul competiției.

Metal Enduro Resita 2015 from Mihai Lupsan on Vimeo.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + four =