Acum citesti
Microshift Advent: transmisie 1×9 pentru 500 de lei

Microshift a proiectat noua transmisie Advent ca un produs robust și performant, în ciuda prețului mic. Taiwanezii s-au concentrat de asemenea pentru a oferi și o plajă de rapoarte utilă, iar în acest sens au dotat transmisia cu un set de pinioane în formatul 11-42, unul disponibil până acum doar pe transmisiile 1×11, mult mai scumpe de altfel.

Aceștia au pornit de la ideea că mai multe rapoarte înseamnă un lanț mai îngust, unul care este posibil să se uzeze mai repede și un sistem care necesită un reglaj exact pentru a funcționa perfect. Toate aceste probleme sunt mult reduse la o transmisie cu mai puține pinioane, iar Microshift a construit un set de pinioane mai groase care vor necesita mai puțină întreținere și vor avea o durată de viață mai mare.

Formatul pinioanelor este după cum urmează: 11-13-15-18-21-24-28-34-42 și este drept că între ultimele două saltul este destul de mare, însă pe urcările foarte abrupte, pinionul cel mare își va dovedi utilitatea. Schimbătorul va avea un sistem de retenție (cu ambreiaj) astfel încât lanțul să nu devină zgomotos pe coborâri, însă sistemul va fi mai durabil și mai simplu de reglat decât la Shimano (din simplul motiv că nu mai folosește un arc care se poate slăbi în timp). Schimbătorul va avea o greutate de 379 de grame, caseta de 450 de grame, iar shifter-ul, de 114 grame. Foaie și angrenajul va trebui să le cumperi separat sau dacă deja ai o foaie narrow-wide, o poți utiliza fără probleme.

Shifter-ul va folosi rulmenți pentru o utilizare fără efort, iar cablul se prinde într-o poziție dreaptă în schimbător, reducând astfel mult din frecare. Iar noi sperăm să-l primim cât de curând la test, ca să vedem de ceea ce este capabil.

via Microshift

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 19 =