Acum citesti
Mii de bicicliști au participat la marșul de protest din București de astăzi

Așa cum ne-au obișnuit cei de la Optar și Comunitatea Biciliștilor din București, anul acesta am avut din nou parte de un marș de protest care ar trebui să atragă atenția primăriei capitalei asupra lipsei infrastructurii dedicate dar și a multor altor probleme. Chiar dacă la un moment dat s-a vehiculat faptul că marșul nu ar fi autorizat, acesta a avut loc și s-a desfășurat fără incidente pe un traseu ușor modificat față de varianta propusă inițial.

mars_protest_5

Numărul exact al participanților nu este momentan stabilit, dar cu siguranță a fost vorba de câteva mii, dat fiind faptul că Bulevardul Kiseleff a fost aproape plin, dintr-un capăt în celălălat. Prima oprire a avut loc pe Podul Basarab, iar de data aceasta participanții au fost mai reținuți decât anul trecut și nu s-au mai auzit proteste îndreptate împotriva primăriei. A doua oprire a avut loc pe Calea Victoriei, scopul fiind realizarea unei fotografii pe care o veți putea vedea în curând pe pagina de facebook a Comunității Biciliștilor din București.

Faptul că ceva se mișcă este mai mult decât îmbucurător, evenimentul de astăzi fiind un alt semn de alarmă că oamenii chiar doresc să pedaleze într-un mediu sigur. Nouă ne mai rămâne doar speranța că această acțiune nu va rămâne fără ecou și că vom începe să vedem într-un final primele intenții ale autorităților de a ne îndrepta către normalitate sau cum nouă ne mai place s-o numim, civilizație.

Dragoș Mitroi
Editor-in-chief FreeRider.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 9 =