Acum citesti
Modele noi de la Scott pentru 2014 și renunțarea la roata de 26 de inch

Scott a organizat de curând prezentarea noilor modele de biciclete, pentru sezonul următor. La fel ca și în cazul KTM, multe dintre game nu vor mai beneficia de roata de 26 de inch, ci de 27.5 sau 29 de inch. După cum spun cei de la Scott, roata de 27.5 inch este viitorul. Astfel, gamele Scale, Spark, Genius și Genius LT nu vor mai fi disponibile din 2014 cu roți de 26 de inch, exceptând gamele pentru sporturi extreme, Gambler și Voltage.

scott_modele_noi_fr

Câteva caracteristici generale pentru toate noile modele Scott 2014: chainstay mai scurt, angrenaj coborât, unghi mai mic al headtube-ului și țeava superioară a cadrului mai jos plasată pentru a facilita accesul pe bicicletă. De asemenea, amortizorul Nude care va echipa bicicletele full suspension pentru Cross Country sau All Mountain, dezvoltat împreună cu Fox, a suferit mai multe îmbunătățiri în vederea sporirii performanțelor: primește funcția CTD (Climb, Trail, Decend), cursă mai scurtă dar mai progresivă, SAG redus și funcția de Geometry Adjust.

Scott Scale

scott_scale_700

Este gama responsabilă pentru care Scott utilizează roata de 27.5 inch. Modelul a fost folosit cu succes în 2011 și 2012 de Nino Schurter, deci a dat undă verde pentru noul format. A fost de altfel, prima bicicletă cu roți de 27.5 inch care a câștigat o etapă de Cupă Mondială.

Noile hardtail-uri vor fi echipate cu furci de 100 de mm, vor fi disponibile cu roți de 27.5 (Scale 700) sau cu roți de 29 de inch (Scale 900), iar greutatea cadrului este  de 960 de grame, pentru dimensiunea M. Unghiul headtube-ului va fi de 69 de grade, o valoare diferită de ceea ce oferă bicicletele de Cross Country în acest moment. Noul Scott Scale 700 este cu 5% mai rigid decât Scale 600 și cu 8% mai rigid în zona Bottom Bracket-ului decât Scale 900. Va fi disponibil și în versiunea cu cadru din aluminiu, cadru ce va cântări 1.6 kg.

Scott Spark

scott_spark

Full suspension-ul Spark, pentru Cross Country și maraton, va fi de asemenea disponibil cu roți de 27.5 sau 29 inch. Geometria poate fi modificată mărind garda la sol cu 6 mm și modificând unghiul headtube-ului cu 0.5 grade. Cursa va fi de 0, 85 sau 120 mm pentru Spark 700 și de 0, 75 sau 100 mm pentru Spark 900, din care valoarea 0 reprezintă Lock-Out-ul.

Greutatea cadrului va fi de 1.89 kg cu tot cu amortizor! Unghiul standard al headtube-ului este de 68.3 grade. Modelele de top vor fi echipate cu comanda Twin-Lock, montată pe ghidon și care controlează ambele amortizoare dintr-un singur loc (setare pe modul Climb, Trial sau Descend).

Scott Genius LT

scott_genius_lt

Noutatea principală în cazul lui Genius LT este utilizarea roții de 27.5 inch. Cursa amortizoarelor a fost micșoratp, de la 185 de mm la 170 mm, iar astfel s-a făcut și o anume economie în ceea ce privește greutatea bicicletei. Cadru va cântări 2.4 kg, cu tot cu amortizor și asemenea modelelor prezentate mai sus, va fi disponibil cu cadru din carbon.

O echipare de top, cu un sistem de transmisie Sram XX1, nu va lipsi din program. Genius LT va fi disponibil în 3 versiuni și cu cadru din aluminiu. Vârful de gamă, cu cadru din carbon, va cântări 12.3 kg, cu suspensiile de 170 de mm, o adevărată armă pentru enduro.

Greutatea totală va fi cu 6% mai mică decât cea a modelului precedent (valabil pentru versiunea de vârf), iar unghiul headtube-ului va fi de 66.3 grade.

via Scott

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + five =