Acum citesti
Mondraker 2012: aspect impresionant

Noua gamă de biciclete a celor de la Mondraker cu siguranță a impresionat și va impresiona multe persoane de acum înainte, chiar și peste ani. 2012 se pare că este un sezon presărat cu multă inspirație pentru producătorul spaniol.

Și pentru a înțelege asta, nu trebuie decât să te uiți pe cele două modele ale gamei 2012 pe care le-am selectat pentru prezentare. Este vorba despre bicicleta de Cross Country Mondraker Podium Carbon Pro SL LTD și de full-suspension-ul de enduro, Dune RR LTD. Ambele sunt biciclete de top, ambele sunt foarte scumpe.

Deși noul Mondraker Podium pare a împrumuta linia de design de la Look 920, acesta se remarcă prin linii drepte și nu foarte fluide precum cele ale concurentului francez. Comună este poziționarea tijei de ghidon, care este integrată în headtube-ul bicicletei. De asemenea, seattube-ul este negru și pare a fi o componentă separată de cadru.

În rest, componente alese pe sprânceană: sistem de transmisie Sram XX, furcă DT Swiss XRC cu o cursă de 100 mm și un set de roți Dt Swiss XR 1450. Prețul? Cât se poate de prohibitiv: 6.500 de euro.

Modelul pentru probele de enduro, Dune RR LTD este de asemenea o bicicletă care-ți răpește privirea pentru mult timp. Vine cu un cadru realizat din carbon a cărui cocoașă îți amintește imediat de bicicletele Santa Cruz din anii anteriori. Suspensiile de 160 de mm sunt livrate de Fox, furca și shock-ul fiind versiunile de top Kashima.

Nici la capitolul roți Dune RR nu stă foarte rău: Easton Haven sunt un set scump, cântăresc puțin și sunt foarte durabile. Prețul este de 5.500 de euro.

Mai multe detalii despre aceste biciclete poți obține pe mondraker.com. Din păcate, spaniolii încă nu au o reprezentanță în România.

via Mondraker

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − thirteen =