Acum citesti
MTB Skills and Boot Camp continuă cu doua ediții in miez de vară, la Câmpulung Muscel

Anul acesta, aproximativ 30 de rideri, fete și băieți, au participat la Câmpulung Muscel, la MTB Skills and Boot Camp, tabăra de mountain bike dedicată celor care doresc să învețe ce înseamnă controlul bicicletei într-o atmosferă relaxată. Impresiile au fost bune, iar cei mai ambițioși dintre rideri și-au atins chiar si obiectivul de a bifa podiumuri la concursurile de amatori. Sau, cei care au fost mereu dornici să învețe un manual sau un bunny hop au descoperit pașii necesari pentru acest lucru, realizând că acestea nu sunt manevre atât de pretențioase cum par la prima vedere. Revenind la curse, să te înscrii la tura scurtă sau medie a unui concurs de MTB poate părea tentant pentru o persoană care știe să meargă pe bicicletă, dar așa cum Marc a observat în teren, sunt multe persoane care ajung să se expună la riscuri pe coborâri, în secțiunile mai tehnice sau să coboare de pe bicicletă de mult prea multe ori în traseu. Fără a avea pretenția de a deveni  rachete pe coborâre, aceste lucruri se pot totuși corecta, astfel încât să fii în siguranță și să te bucuri de un traseu montan, fie că ești la un concurs, fie că ai ieșit la o tură cu prietenii.

Să luăm de exemplu cazul Vidraru MTB Challenge, un concurs care atrage mulți îndrăgostiți de pedalat, având un traseu care e considerat cel mai accesibil parcurs montan. Au existat destui concurenți care în anumite sectiuni au urcat pe lângă bicicletă, o potențială distracție transformându-se în corvoadă, nefiind atât vorba de capacități fizice cât mai mult de tehnica de pedalat, iar pe lunga coborâre finală, au fost destul de mulți rideri și riderițe care erau constant la un pas de o căzătură, pentru că nu aplicau câteva tehnici ușor de învățat și de înțeles. Iar pentru cei care își doreau să fie competitivi și erau la luptă cu minutele, în special în ultima parte, existau variante prin care cronometrul putea fi “păcălit”, menținându-se un ritm alert și rapid. Nici tura scurtă ce presupune “simpla” coborâre a unui drum forestier nu este lipsită de provocări, un bun control al bicicletei fiind necesar și aici pentru a ajunge cu zâmbetul pe buze la finiș.

Dacă îți dorești să experimentezi toate aceste lucruri, fără presiune, alături de oameni care au aceeași pasiune cu tine, încă mai sunt câteva locuri libere la cele două ediții din luna iulie ale MTB Skills and Boot Camp, programate pentru 5-7 și 26-28, la Câmpulung Muscel, pentru și mai multe detalii și înscrieri – [email protected] – 0745.083.191

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 3 =