Acum citesti
MTB Skills and Boot Camp de vară, 23 – 25 iunie: hai să înveți să te dai corect pe MTB

23 – 25 iunie este data unei noi tabere de mountain-bike, organizată la Câmpulung Muscel de Marc Sandu, cu susţinerea Freerider.ro. Dacă doreşti să îţi „relansezi” sezonul de pedalat, de această dată cu sprijin practic şi teoretic deplin din partea unui rider care a plecat de la zero, iar acum aleargă în competiţii cu rezultate foarte bune la amatori, acesta este momentul. La MTB Skills and Boot Camp vei petrece trei zile intense pe bicicletă, într-o ambienţă 100% dedicată acestei pasiuni. De la pump-track-ul din curte, punctul de service şi până la ornamentele din vila în care vei fi cazat(ă), totul vorbeşte despre mountain-bike!

MTB Skills and Boot Camp este concepută pentru riderii de nivel începător şi intermediar, fete şi băieţi, pe care îi aşteaptă, în funcţie de condiţiile meteo, aproximativ 100 de kilometri de pedalat în împrejurimile pitoreşti ale oraşului Câmpulung Muscel. Diferenţa de nivel pentru cele trei zile de antrenament este de aproximativ 2.500 metri, traseul fiind astfel conceput încât să includă abordarea tuturor procedeelor tehnice care să îţi permită să parcurgi în siguranţă o tură montană, stăpânind bicicleta şi, cel mai important, savurând traseul!  MTB Skills and Boot Camp este o experienţă utilă celor care doresc să participe în cunoştinţă de cauză la concursuri de tip Cross – Country/Maraton. Nu puţini participanţi au spus că la această tabără au înţeles tehnici pe care le aplicau intuitiv, câteodată incomplet sau incorect, sub presiunea unui concurs. Tocmai din aceste motive, grupul de cursanţi nu depăşeşte opt persoane, pentru ca fiecare să îşi găsească ritmul potrivit de asimilare a noilor deprinderi, fără altă presiune decât lăsarea serii… Iar zilele de vară sunt lungi!

Iată care sunt abilităţile tehnice la care se va lucra pe parcursul celor trei zile de tabără:

  • setare bicicleta, pozitie pe bicicletă, tehnică de pedalat eficient, schimbare corectă a vitezelor
  • abordarea unei urcări mai lungi, conform potenţialului propriu, monitorizarea efortului depus;
  • echilibru pe bicicletă, poziţie de atac, importanţa privirii, tehnica de frânare, ;
  • abordarea unui drum forestier, utilizarea terenului în folos propriu, cum să citeşti terenul pentru a-ţi lăsa zone de repliere în caz că lucruri nu merg aşa cum ai planificat;
  • lucrul cu suspensia bicicletei, cu suspensia naturală a corpului,
  • trecerea de la o postură pasivă pe bicicletă la cea de pilot;
  • tehnici pe diverse tipuri de viraje, diverse tipuri de urcări şi de coborări, zone cu bolovani, rădăcini, noroi;
  • cum sa execuţi un drop, un bunny-hop şi mai important, când trebuie să le execuţi, cum să abordezi o cotă de nivel;
  • abordarea cursivă a unui traseu, legarea elementelor acestuia,
  • abordarea unui singletrail;
  • notiuni de nutriţie, antrenament si exerciţii fizice specifice ciclismului.

Cum arată în linii mari, programul MTB Skills and Boot Camp?

Vineri, în jurul prânzului, are loc întâlnirea şi socializarea riderilor/riderițelor, se face cazarea într-o vilă elegantă în comuna Lereşti, în camere cu două locuri, după care se pleacă pe teren, până la lăsarea serii. Aceasta este ziua cea mai “didactică”, în care se ia act de nivelul fiecărui cursant/cursante şi se lucrează cu jaloane, pe asfalt. Ziua de sâmbătă este rezervată rafinării tehnicii pe viraje, deprinderii pompării, apărând în traseu urcări lungi şi solicitante, dar şi coborâri tehnice ce pot include secțiuni de bolovani, rădăcini şi diverse situatii interesante, în care se va arăta negocierea lor fluentă şi cât mai rapidă. Dar şi sigură, pentru că accentual va cădea pe poziţia pe bicicletă şi control şi nu pe viteză.

Duminică este o zi în care nivelul solicitărilor tehnice creşte, ajungându-se la mici dropuri, viraje de 180 º pe cărări înguste (switchbacks), urcări şi coborări pretenţioase, viraje pe taluz, şi un scurt curs de bunny hop. Nu în ultimul rând, drumul de întoarcere în Câmpulung a fost ales special pentru a oferi peisaje superbe şi o experienţă de neuitat care să integreze noile deprinderi.

Preţ: 490 lei per persoană, cu cazare şi transport din Bucureşti incluse. Pentru cei care optează să vină din alte localităţi sau îşi asigură transportul, preţul este de 450 de lei. Masa nu este inclusă în preţ, dar există posibilităţi convenabile de servire a mesei. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere.

Atenţie, în acest moment mai sunt doar şase locuri disponibile!

Dacă eşti în căutare de „credite”, Marc aleargă la Focus Cycling, este antrenor personal certificat Level 1 şi 2, instructor indoor cycling Schwinn Cycling şi şi-a „şlefuit” pregătirea fizică cu certificări obţinute în TRX, antrenament funcţional, aliniament postural de care se foloseşte atât în propriile antrenamente cât şi în cele pe care le structurează pentru clienţi. Aşadar, tot ceea ce vom facem pe bicicletă în cadrul taberei, este susţinut de informaţii din domeniul fitness-ului, experienţă şi rezultate în competiţii.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare:

[email protected], 0745-083.191
www.marcsandu.ro

Iată şi două opinii primite de la riderii care au participat la tabăra din aprilie 2017:

„Din punctul meu de vedere, acest curs a fost un  foarte bun antrenament pentru începutul de sezon, ține doar de noi ca ceea ce am început aici sa dezvoltam mai departe pe durata sezonului. Mi-a plăcut ca s-a pus accentul foarte mult și pe tehnica, nu doar pe anduranță. Cu cât se „sedimentează” informațiile cu atât îmi dau seama cât de mult a meritat acest curs. Mi se par cei mai cu folos bani cheltuiți din ultima perioadă. Din moment ce am reușit să facem traseul în întregime + un bonus, întârzierea datorată micului dejun nu se ia în considerare. O putem pune ca o relaxare înainte de antrenament. Ca și o concluzie generală: foarte, foarte mulțumit”.  Relu, Bucureşti.

„In primul rând, cel mai important lucru asimilat weekend-ul trecut se leagă de ambiţie si motivare. În conditii normale, nu aş fi făcut pe bicicletă urcările astea, mai ales Ciocanu. In egala masură, m-aş fi gândit de două ori, înainte sa mă arunc în coborârile tehnice din pădure, deci am punctat bine si la tehnică şi modul de abordare al traseului. Nu în ultimul rând, am cunoscut oameni faini”. Vali, Bucureşti

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 13 =