Acum citesti
MTB Skills and Boot Camp, Level 1 şi Level 2, pentru cei care doresc să îşi crească nivelul pe bicicletă

Taberele MTB Skills and Boot Camp, organizate de Marc Sandu împreună cu Freerider.ro continuă în această vară, cu două ediţii potrivite pentru toate nivelurile şi toate ambiţiile. Ca şi până acum, Level 1 este o tabără destinată nivelului mediu-începător, în care sunt abordate tehnicile necesare pentru o experienţă sigură şi distractivă pe MTB, indiferent că e vorba de o cursă sau de o tură mai lungă pe un traseu de munte. Îl lăsăm pe Marc să explice, din experienţa celor cinci sezoane de care se ocupă de acest proiect:

„Iniţial, pare că sunt o grămadă de lucruri complicate şi diferite, dar în trei zile de tabără riderii îşi pot da seama că totul se rezumă la câteva mişcări – poziţie de atac, pompare, viraje, frânare, postură pe bicicletă şi tehnică de pedalat, pe care învăţăm să le legăm cu fluenţă. Practic, ne formăm o bibliotecă de abilităţi – una este un viraj pe contrapantă, alta pe un forestier sau pe un single-trail, alta într-un teren cu vizibilitate şi aderenţă bună şi învăţăm cum să alegem <răspunsul> corect. Cum facem asta? Învăţând să citim terenul şi să anticipăm”. Privirea, spune Marc, este un lucru pe care puţini rideri sau rideriţe îl folosesc suficient atunci când sunt pe bicicletă şi este doar unul dintre detaliile căreia i se acordă atenţie.

Iată care este pe scurt programul celor trei zile ale MTB Skills and Boot Camp Level 1, programată pentru 10 – 12 august: vineri – întâlnire şi cazare la Pensiunea Casa Bicicliştilor, Lereşti, lângă Câmpulung Muscel şi o zi „didactică”, dedicată analizei stilului de dat al cursanţilor/cursantelor şi exerciţiilor cu jaloane, în zona Barajului Râuşor. Marc este unul dintre puţinii antrenori personali licenţiaţi în programul naţional Postural Alignment şi spune că noile cunoştinţe în permit să observe şi să dea indicaţii cursanţilor sau cursantelor pentru a face ajustări fine în poziţionarea corpului pe bicicletă.

Sâmbătă este o zi în care se aplică cele învăţate în ziua anterioară, o zi cu urcări, coborâri, pompare în teren natural, rădăcini, abordări de mini-rock gardens, drumuri forestiere, single trail şi tot ce are de oferit natura, fiecare cursant(ă) bucurându-se de deplină atenţie, întrucât grupul nu depăşeste opt persoane. Duminică, acţiunea se mută cărările de pe Ciocanu, în funcţie de nivelul grupului, dar sunt programate şi „seminarii” pentru câteva tehnici pe care fiecare rider doreşte să-şi le însuşească: manual, bunny hop peste un buştean şi drop, ediţiile anterioare demonstrând că se pot face progrese importante la aceste capitole. Nu în ultimul rând, curtea pensiunii Casa Bicicliştilor este dotată şi cu un pump track, o „structură” care odată înţeleasă  şi abordată corect, face miracole în împrietenirea cu bicicleta.

În ce priveşte MTB Skills and Boot Camp Level 2, programată mai devreme, între 27 – 29 iulie, expresia potrivită este „anything goes”: a fost creată la solicitarea celor mai ambiţioşi rideri de la Level 1, fiind însă acceptaţ, ca „wildcard”, în baza unei discuţii telefonice, oricine consideră că e capabil să ducă trei zile pe MTB, cu o diferenţă de nivel de peste 5.000 metri şi 100 de kilometri de traseu cu destule zone tehnice. Cireaşa de pe tort este ascensiunea pe Iezer, la peste 2.100 metri altitudine, cu o coborâre pe măsură. Această tabără este o foarte bune ocazie pentru a te pregăti sau pentru a te testa înainte de Carpathian MTB Epic, fiind foarte asemănătoare cu un stage race, însă fără presiunea unui clasament. Înscris în această cursă, Marc este gata să îţi împărtăşeasă din experienţa lui, câştigată la curse precum Rioja Bike Race, Kitz Bike Alp, având o sumedenie de informaţii despre cum să pregăteşti un astfel de concurs din punct de vedere strategic, cu accent pe partea de recuperare prin rutine de stretching avansat şi mobilitate, foam-rolling, la fel de importante ca şi efortul depus în concurs şi adesea ignorate. Pentru această tabără mai sunt doar două locuri disponibile.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri: 0745 083.191, [email protected]

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 13 =