Acum citesti
Niner lansează JET 9 RDO LTD adusă la zi

Niner Bikes a lansat o versiune adusă la zi a bicicletei Jet 9 RDO într-o ediţie limitată la care au adăugat furca “inversată” RockShox RS1 în culori asortate. Aceasta este biciclete de top de la Niner pentru categoria cross country full suspension, bicicletă pe care o folosesc cei de la CLIF MTB şi echipa de ciclocros Team Backcountry.com

JET RDO RS1

Iată punctele forte ale noului JET 9

  • Cadru din carbon RDO pentru rigiditate fără compromisuri şi rezistenţă;
  • Suspensie CVA™ – tehnologie de vârf patentată, pentru performanţă fără compromisuri;
  • Suspensia patentată CVA de 100mm este eficientă pe orice foaie;
  • Cadru compatibil cu furci cu gât conic de 100-120mm;
  • Special pentru CVA este furca Fox Float CTD cu finisaj Kashima;
  • Linkuri Niner din carbon ale suspensiei şi piese unice Niner;
  • Distanţă ax spate 142x12mm Maxle;
  • Disponibilă în mărimi de la XS la XL.

Dispunând de o suspensie de 100mm aceasta este bicicleta pe care o vei vedea cel mai probabil în curse mtb pe etape, în curse epice de anduranţă şi pe podium. Pentru această nouă versiune Niner a îmbunătăţit layup-ul carbonului, a adăugat ca opţiune furca RS1 şi a îmbunătăţit estetica pentru a reflecta noul program de curse.

JET RDO RS1

RDO CARBON COMPACTION SYSTEM

Carbonul de la Niner vine însoţit de garanţia calităţii şi a expertizei tehnice. Însă pentru a îmbunătăţi ceva deja foarte bun Niner a trebuit să o ia de la zero  prin noul sistem Niner Carbon Compaction System. CCS foloseşte matriţe interne rigide care au ca rezultat o compactare mai consistentă a straturilor de carbon oferind o precizie mai mare pentru grosimea peretelui ţevii cadrului. În plus în acest fel se poate folosi şi mai puţină răşină. Acest proces mai eficient permite la final un cadru mai uşor, dar mai performant şi mai rezistent. La Jet 9 RDO acest proces a avut ca rezultat o reducere cu 70 de grame a greutăţii cadrului în timp ce standardele pentru durabilitate, rigiditate şi rezistenţă au fost păstrate.

DESIGN

Cadrele Niner RDO au câştigat multe concursuri de design. Motivul este faptul că liniile acestei biciclete sunt cursive, iar rutarea internă a cablurilor poate fi uşor întreţinută. Forma cadrelor este dată de fapt de informaţiile obţinute de Niner în laborator unde au testat şi cadrele lor dar şi pe ale concurenţei. Rezultatul arată foarte bine, iar liniile curbate nu sunt doar estetice ci şi funcţionale.

SUSPENSIA CVA

Niner Jet 9 RDO dispune de suspensia patentată CVA prin care se obţine o cursă de 100mm ce oferă complianţă şi amortizare mulţumita shock-ului Fox Float CTD Factory Custom ce are setări pentru Trail şi înveliş Kashima. Cei care caută avantajele vitezei unui 29er în combinaţie cu eficienţa la pedalare în orice combinaţie de foi cu pinioane, CVA pare să fie răspunsul.

JET RDO RS1

GEOMETRIE PERFORMANTĂ

Niner Jet 9 RDO este o maşinărie de curse din carbon capabilă să abordeze secţiuni tehnice de traseu. Cicliştii care vor opta pentru furca de 100mm vor descoperi manevrabilitatea hardtail-urilor. Dacă instalezi o furcă de 120mm vei obţine o bicicletă de cross country de anduranţă care îţi va oferi caracteristicile de manevrabilitate specifice Niner.

GARANŢIE C5

Întrucât cei de la Niner sunt atât de încrezători în produsul lor care poate rivaliza cu orice marcă de renume de pe piaţă ei oferă o garanţie de 5 ani la cadru fiind siguri că bicicleta îţi va depăşi uşor aşteptările.

ATENŢIA LA DETALIU

Cei de la Niner ştiu să impresioneze prin imagine şi suspensia CVA însă şi detaliile de top sunt la fel de impresionante. Noua vopsea nu este doar „de concurs” ci şi mai uşoară. În plus au fost folosiţi rulmenţi capsulaţi Enduro Magnetite Black pentru o suspensie lină şi fără frecare. Cadrul dispune de a 2a generaţie de rutare internă a cablurilor pentru o întreţinere facilă. Reducere a greutăţii s-a obţinut şi prin folosirea montanţilor frânelor post mount.

La final, pentru riderii care caută cea mai tare maşinărie de concurs Niner a creat versiunea 5-Star LTD Jet 9 RDO, o serie de 50 de biciclete care dispune de culori asortate la cadru, dar şi furcă. O asemenea bicicletă cântăreşte doar 10,2 kg pentru un cadru full suspension mărime M.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 7 =